Vital Breath – Angels Of Light

Vital Breath – Angels Of Light

 • Music In General - 6.5/10
  6.5/10
 • Personality - 6/10
  6/10
 • International standard - 6/10
  6/10
 • Production - 7.5/10
  7.5/10

Album Info

Vital Breath
Angels Of Light
Mighty Music
15. september 2017

6.5/10
User Rating: 0.0 (0 votes)
Sending

Topprofessionelt og god produktion, men også en kvalitativt skizofren affære fra de engelsksyngende franskmænds andet album…

Vital Breath er en kvartet fra Frankrig, og de beriger os her i september med Angels of Light, der er bandets andet album. I pressematerialet udmeldes det, at bandet blandt andet er inspireret af Alter Bridge, Disturbed, Alice in Chains og Dream Theater. Det må jo siges, at være nogle satans solide bands, så det bliver interessant at se, om de franske gutter lever op til inspirationskilderne. Bandet synger på engelsk, hvilket jo må betyde, at Vital Breath har internationale ambitioner. Personligt synes jeg sgu, det er lidt synd ikke at bruge det franske modersmål, for jeg er ret pjattet med fransksproget metal såsom Trust, Sortilege, Manigance, H – Bomb o.s.v., men sådan skulle det altså ikke være i denne omgang.

Første skæring på Angels of Light hedder “Trust”, og det er et af de mere vellykkede skæringer på albummet. Nummeret er et ret storladent heavy nummer og faktisk ikke helt ulig, hvordan Dream Theater indimellem lyder. Der er også strejf af de andre inspirationskilder i musikken, så man må sige at Vital Breath her holder, hvad de lover.

De næste par sange kører videre i samme stil. Udover de vanlige instrumenter, er der fra tid til anden også smidt et klaver ind over, og enkelte streng arrangementer dukker også op. Mine umiddelbare favoritnumre på skiven er “Inside Devil” og “Leave Me Alone”, som helt klart er de mest heavy’e skæringer på den franske vaffel… Ja, ja Slayer-tyngde er vi ikke i nærheden af, men der sparkes dog en smule røv her, selvom der er sutsko på futterne. Glæden får de dog hurtigt spoleret med nummeret “Brother”, der er en klæbrig sag, som Stig Rossen snildt kunne have på repetoiret, og straks herefter rocker Vital Breath sgu’ lidt igen, alt imens albummet udvikler sig til en næsten skizofren affære.

Nummet “Missing God” er endnu en håbløs kikser med bizart anbragte keyboards. I det hele taget skal jeg da love for, at Vital Breath indimellem totalt taber pusten.. Der er ganske enkelt 3-4 numre, der dæleme ikke er vitale…Av, Av…Og det er altså for mange.

Forsanger og guitarist Jerome Ponsolle har skrevet alle sangene, stemmen er ikke stor, men bandet fremstår dog top professionelt. De er dygtige, og der bliver indimellem rablet nogle solide soli af. Produktionen er der ikke noget at udsætte på, så hvis Vital Breath kan få ryddet ud i nogle af de værste unoder, så kan der helt sikkert komme noget fornuftigt fra dem i fremtiden.

Angels Of Light udgives i dag, d. 15. september på Mighty Music.

Kommentarer

kommentarer