Violmace – Within The Beast

Violmace – Within The Beast

 • Music In General - 6.5/10
  6.5/10
 • Personality - 6.5/10
  6.5/10
 • International standard - 7/10
  7/10
 • Production - 8/10
  8/10

Album Info

Violmace
Within The Beast
Eastwing Records
1. juni 2017

7/10
User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

Et solidt og gennemrutineret band i stil med blandt andre Coldplay og U2, men farlige eller beskidte bliver Violmace godt nok aldrig…

Så er der nyt fra den hjemlige andedam igen. Violmace fra hovedstaden har deres debutalbum ude nu. Within the Beast hedder skiven, og den indeholder 12 numre frisk fra fad. Violmace har faktisk 8 år på bagen, så Within The Beast har været længe under vejs, må man sige.

De 5 gutter sætter fra land med nummeret “If You Leave”, som er en fin Rock sang med et ret fængende omkvæd. Top professionelt udført er det sgu’, og man kan tydeligt høre, at Violmace er et solidt og gennemrutineret band, der er helt klar over, hvordan de vil have musikken skruet sammen.

Når man dertil lægger, at pladen er produceret af Flemming Rasmussen, yep, ham, der blandt meget andet har haft en lydfinger med i spillet på nogle af de fedeste Metallica albums, så burde lyden jo heller ikke være et problem.

Det er den heller ikke. Lyden er sprød og klar fra start til slut, men hvis I forventer, at Within The Beast lyder lidt henad Lars Ulrich og gutterne, så vil I dæleme blive svært skuffede……

Kvintetten nævner selv bl.a. REM, Coldplay, U2 og Guns ‘N’ Roses som inspirationskilder, og det er ganske rigtigt i dén boldgade, vi skal finde Violmace. Guns N’ Roses er måske endda skudt lidt forbi, for farlige eller beskidte bliver Violmace godt nok aldrig.

Within The Beast er en blanding af  rocksange og klassiske rockballader. Personligt kan jeg egentlig godt lide de små rockere på albummet, og “Shape Of Sound” er en af de sange, der fungerer bedst i mine lyttelapper. Her skinner en vis portion U2 igennem, og det er ment som en ros. Men på slutlinjen kunne jeg godt have tænkt mig lidt mere vildskab i rillerne, og balladerne begejstrer mig ikke voldsomt, hvilke der altså er en 3-4 stykker af på skiven.

Violmace har helt sikkert fået lavet det album, de gerne ville. Der er kompetente folk på alle instrumenter, og lyden er flot og kommercielt anlagt. Within The Beast kan dermed sagtens komme til at få en del radiospilletid, for der er ingen skarpe kanter at støde ørerne på.

Som helhed er jeg desværre ikke vildt begejstret, men er man til bands som netop REM, Coldplay og U2, så kan man med sindsro investere i albummet.

Within The Beast er på gaden nu!

Kommentarer

kommentarer