Venom Inc. – Avé

Venom Inc. – Avé

 • Music In General - 7.5/10
  7.5/10
 • Personality - 8/10
  8/10
 • International standard - 8/10
  8/10
 • Production - 7.5/10
  7.5/10

Album Info

Venom Inc.
Avé
Nuclear Blast Records
11. august 2017

7.8/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Solidt “debutalbum” trods mindre irritationsmomenter og thrash metal af den klassiske Venom-agtige skuffe…

Venom, Inc. – de har rumlet rundt og spillet shows i et par år, men nu er tiden moden til debutalbummet fra denne 127. inkarnation af Venom. Eller måske nærmere 2/3 dele original Venom plus 1/3 Atomkraft/Venom/Mpire of Evil.

I hvert fald består bandet af Jeffrey ”Mantas” Dunn på guitar, Anthony ”Abaddon” Bray på trommer og Tony ”Demolition Man” Dolan på bas og vokal. Mantas og Abaddon udgjorde sammen med Conrad ”Cronos” Lant den uhellige trio tilbage i de tidligere firsere og udødeliggjorde navnet Venom.

På Venom albummet Prime Evil (1989) kom Tony Dolan med i stedet for Cronos. Så Mantas, Abaddon og Dolan har en god lang fortid sammen godt nok i flere forskellige konstellationer, men alligevel.

Man kan med rette sige, at dette debutalbum har været ventet. De liveshows, bandet har spillet, har fået glimrende anmeldelser, og derfor er vi nogen, der har ventet dette album med spænding.

Venom udsendte 2015 er umådeligt stærkt album (From the Very Depths) og holder dampen oppe med den nye line-up.

Det er lidt svært, for ikke at sige nærmest umuligt, ikke at drage Venom ind i denne anmeldelse, så derfor bliver det lidt et sammensurium at Venom og Venom Inc.

Men hvad med Inc.-delen af Venom? Kan de så levere på deres debut?

Lad mig indledningsvis brokke mig! Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor de har valgt at kalde sig Venom Inc. Det lugter lidt af forsmåede, gamle mænd. I disse internettider kunne de have kaldt sig Lollipop-Sugardadies, og alle havde stadig vidst, hvem der gemte sig bag navnet.

Det er nu en gang sådan, at Cronos har retten til at kalde sit band Venom, så at smide inc. efter bare for at få lov til at bruge Venom-navnet og logoets udformning er sgu lidt lamt.

Men nok om det!

Første singleudspil lod godt nok meget at ønske… ”Dein Fleisch” lød som en lidt udvandet Rammstein klon og jeg skal ærlig talt indrømme, at jeg blev noget bekymret. Jeg har skam intet imod Rammstein, men de har deres niche og de her gutter slår sig jo an på at være noget HELT andet, så derfor var det sgu’ noget af en spand lunkent pis at få serveret.

Heldigvis viste det sig at være en enlig svale.

Lad os starte med produktionen. Det lyder absolut ikke så skramlet, som Venom gjorde i 80’erne, men det gør Venom heller ikke længere, så det havde nok været for meget at forlange.

Lyden er fed og lækker, og man hører alle instrumenter ganske veldefineret. Det hele er gjort uden at man (læs: jeg) sidder og bliver irriteret over en alt for moderne produktion/lyd/mix). Men som I ved, så vil jeg altid gerne have, at det bliver lidt mere beskidt…

En ting der undrer mig lidt er dog trommerne – Abaddon er altså noget mere maskinel og præcis, end han er på nogle af de Venom albums, han er med på… Er der mon pillet ved noget? Uanset hvad, så går det nok, for det lyder ikke malplaceret eller helt ved siden af.

Albummet starter med ”Avé Satanas”, som simpelthen indeholder Ave Maria sangstykke i indledningen – afbrudt af truende toner og en rumlende Dolan, der hylder Satan. Jeps, stilen bliver ligesom lagt fra start.

Det er ikke albummets stærkeste nummer, men når hovedriffet går i gang, så er man slet ikke, på nogen måde i tvivl om, at det er Mantas, der er ved roret. Det er SÅ genkendeligt! Og det er fedt!

I det hele taget er albummet spækket med riffs, som kun Mantas spiller dem. Det er virkelig fedt, og man kan ikke lade være med at sidde og rocke med.

”Metal We Bleed” er absolut et højdepunkt; og selvom riffet er lidt tamt, er omkvædet fandme fedt! Total feststemning!

”Time To Die” er et andet nummer, der står distancen. Fuld skrue på fra start. Det er rimelig punket, og vokalen er også mere over i den råbende hardcore punk stil.

Mellemstykket er et langt stampende Mantas riff, inden tempoet kommer i vejret igen.

”The Evil Dead”. Igen har vi med at nummer at gøre, som bare er så klassisk Mantas (eller Venom…), at det kunne have været på Black Metal eller Calm Before The Storm. Det er SÅ genkendeligt, men det gør ikke det mindste.

Der er nogle absolutte perler imellem, men der er også noget fyld, hvor man tænker, at det går lidt i tomgang.

Albummet indeholder 11 sange og har en spilletid på lidt over en time. Det er sgu’ lidt i overkanten, og titelnummeret alene er 8:33 minutter langt. Det er Venom Inc.’s musikalske udfoldelser altså ikke til. Man kan beskylde dem for meget, men et episk prog-metal band er de altså ikke, og derfor bliver der for mange gentagelser.
Enten skulle albummet have indeholdt 15 sange, eller også skulle spilletiden hellere have været i nærheden af 45 minutter.

De små irritationsmomenter fraset, så er Avé som helhed et solidt og godt debutalbum. Jeg havde frygtet det værste, men må erkende, at det faktisk kun er ”Dein Fleisch”, som egentlig rigtigt stinker på det her album. Ellers er det thrash metal af den klassiske Venom-agtige skuffe – og det er kun godt.

Køb albummet hvis du kan lide Venom, specielt albummene med Dolan på vokal (Prime Evil, Temples of Ice og The Waste Lands) – vær forberedt på en mere moderne produktion, men glæd dig over, at du kan høre på riffene, at det er Mantas der spiller.

Kan du ikke lide Venom, så køb det alligevel og lær at høre noget rigtig metal (bare spring ”Dein Fleisch” over)…

Kommentarer

kommentarer