Trespass – Footprints In The Rock

Trespass – Footprints In The Rock

 • Music In General - 9/10
  9/10
 • Personality - 7.5/10
  7.5/10
 • International standard - 8/10
  8/10
 • Production - 9/10
  9/10

Album Info

Trespass
Footprints In The Rock
Mighty Music
19. januar 2018

8.4/10
User Rating: 0.0 (0 votes)
Sending

Klassisk NWOBHM band vender tilbage med solidt og veludført album tilsat tyk og opdateret produktion…

Lidt sjovt… Den seneste anmeldelse jeg lavede var med Blitzkrieg, det gamle NWOBHM band, og nu skal vi den onden-sparke-mig den samme vej tilbage igen for at finde den gruppe, jeg nu skal til at sætte lyttelapperne til. Der er nemlig hardrock nyt på vej fra Trespass…

Trespass er et engelsk band, der i første omgang eksisterede fra 1979 -1982. De udsendte aldrig et full length album, men bandet havde blandt andet et par ret fede numre med på en af de legendariske Heavy Compilations lp’er, nemlig Metal for Muthas 2, hvor de bidrog med sangene “Stormchild” og “One Of These Days”. Hvis du er interesseret, så er de absolut værd at tjekke ud.

Desværre for Trespass havde de nok fået sat sig mellem to stole. For hårde til mainstreamlytteren,  for bløde til hardcorebangeren, og i 1982 var metaltoget altså kørt.  Trespass stod tilbage på perronen, og så gik de hjem.

Bandet har dog on and off og i al hemmelighed eksisteret igen siden slut-80’erne, men under alle omstændigheder har de formået at gøre det, uden at undertegnede opdagede det. De har i denne periode udsendt 2 skiver nemlig Trespass og Head. I skrivende stund har jeg ikke hørt disse, så jeg må lige nu nøjes med det nyeste udspil, som er betitlet Footprints In The Rock.

Albummet sætter fra land med nummeret “Momentum”, og hvad skal jeg næsten sige… Det er sgu’ fedt, det her. Nummeret lyder som Trespass, men naturligvis med en opdateret lyd. Det er ikke heavy metal som sådan, for vi er faktisk mere ovre i heavy rock land. Måske lidt hen af hollandske Picture, som de lød i deres velmagtsdage.

Footprints In The Rock fortsætter med numre som “Beowolf & Grendel”, “Dragons in the Mist”, “Prometheus”, og det fungerer dæleme fint. Selv den lidt klodset opbyggede ballade “Music Of The Waves” glider fint ned.

Som skrevet anede jeg ikke, at Trespass var på banen igen. Jeg var derfor meget spændt på, hvad der var gemt i rillerne på dette nye album, og jeg må indrømme, at jeg er meget positivt overrasket.

Skiven er et absolut over middel klassisk hardrock album, som det nu engang skal skæres. Der er solide numre udført af et tight spillende band samt en sanger, der blender fint ind. Og når det hele så har fået en tyk og dejlig produktion, ja, så er der sgu’ ikke meget at klage over.

Footprints In The Rock sælger med garanti ikke det, den har fortjent, men nu har jeg ihvertfald givet min anbefaling, og så skal jeg iøvrigt på jagt efter de 2 Trespass-kiks, som jeg lige har opdaget mangler i kollektionen.

Kommentarer

kommentarer