The Yeah Force – Ambassadors

The Yeah Force – Ambassadors

 • Music - 9/10
  9/10
 • Personality - 9/10
  9/10
 • International standard - 9/10
  9/10
 • Production - 8/10
  8/10

Album Info

The Yeah Force
Ambassadors
Februar 2016
Selvudgivet/unsigned

8.8/10
User Rating: 5.0 (3 votes)
Sending

Sprudlende frontalangreb fra københavnske garagerockere

redaktionen-stig-nyeng3Den hidtil største overraskelse i 2016

Danskerne er til trods for vores relativt uanseelige plet på verdenskortet muligvis kendt for mangt og meget, det værende både i negative og positive henseender, men de store armbevægelser synes sjældent at være et af de aspekter, der berettiger vores plads i det store, internationale samfund. Rollen som efterfølger i “Kongens Efterfølger” lader – i hvert fald i musisk øjemed – stadig til at være vores absolutte yndlingsposition, og kun sjældent oplever man bands og artister, der tør sprænge rammerne for det normale og bevæge sig ud på de mere ukendte territorier.

Netop derfor er Ambassadors af The Yeah Force et ualmindeligt kærkomment album og som et sådan den hidtil største overraskelse i 2016. For det hér, mine damer og herrer, er sgu’ intet mindre end fucking genialt!

50’ernes naivistiske rock’n’roll kombineret med 80’ernes mere punkede tilgang

The Yeah Force er et relativt nyt dansk rockband dannet i 2013 og bestående af Max på vokal og guitar, Karen på bas og backing, Bjarke på trommer samt Jeppe Greve på orgel (Bjørn Sunesen har indspillet orgel på albummet), og med støvlerne solidt plantet i en eller andens garage er bandet lige på trapperne til at udgive deres debutalbum, som de som nævnt har valgt at betitle Ambassadors.

Og for helvede hvor er det dog et befriende et af slagsen. Lige fra første skæring i form af førstesinglen “Burning Feet” står det klart, at The Yeah Force vil langt mere end bare at placere sig lige i røven af de mere veletablerede bands på den internationale scene. Skostørrelserne hos de tre københavnere synes enorme, og albummet, der spænder over i alt 11 sange, sprudler fra start til slut af både ukontrollerbar spilleglæde, modige, uforudsigelige valg og en direkte in-your-face attitude, der sender tankerne mod blandt andre Jet med deres musiske blockbuster “Are You Gonna Be My Girl”, Iggy Pop med “Lust For Life” samt det punkrockede og – i denne anmelders ører – dybt undervurderede debutalbum, Youth & Young Manhood fra Kings Of Leon. Det er hidsig og fandenivoldsk garagerock ikke ulig Stones klassikeren Exile On Main Street, men med en snært af både 50’ernes naivistiske rock’n’roll kombineret med 80’ernes mere punkede tilgang. Og vigtigst af alt er det efter undertegnedes uforbeholdne mening dansk musik, når det er allerbedst.

Velplaceret knytnæve

Ambassadors er ikke et storladent musik epos, der vil forsøge at forandre verden, som vi kender den, og dem har vi som sådan også rigeligt af i forvejen. Men på en grå og trist dag i februar (eller en hvilken som helst anden dag på året) er albummet et kærkomment gensyn med livet, en sand energiudladning fra helvede og et frontalangreb på stereotypen, normen og den kedelige, forudsigelige hverdag, der med en yderst velplaceret knytnæve sender i hvert fald denne anmelder fluks til tælling.

Ambassadors udkommer d. 12. februar og kan samme dag opleves på KB18 kl. 20, hvor de afholder releasefest på udgivelsen. Der er i øvrigt fri entré til denne begivenhed.

Der er indnu ingen officielle videoer, men du kan lytte til førstesinglen “Burning Feet” ved at klikke på Soundcloud logoet herunder…

Kommentarer

kommentarer