The Great Discord – The Rabbit Hole

The Great Discord – The Rabbit Hole

 • Music In General - 9.5/10
  9.5/10
 • Personality - 9.5/10
  9.5/10
 • International standard - 9/10
  9/10
 • Production - 10/10
  10/10

Album Info

The Great Discord
The Rabbit Hole
The Sign Records
8. september 2017

9.5/10
User Rating: 4.5 (2 votes)
Sending

Svenskerernes andet udspil er en noget mere tilgængelig affære end tidligere, men bandet har heldigvis ikke glemt, hvordan prog metalpedalen trykkes i bund…

Så er der godt nyt fra Sverige igen. The Great Discord er på banen med deres andet udspil. Albummet er betitlet The Rabbit Hole og er et konceptalbum løst baseret på Lewis Carols verdensberømte historie om Alice i eventyrland.

Hvis I derude tænker: The Great Discord, hvem fanden er det?, så giver jeg lige lidt baggrund her.

The Great Discord er et nyere svensk progressiv metal-band. Kvintetten ledes af den kvindelige og ret karismatiske forsanger Fia Kempe, og bandet udsendte desuden deres første skive, Duende i 2015.

Den var så interessant, at selveste Papa Emeritus fra Ghost blev interesseret. Han tog The Great Discord med på tour, og Fia Kempe leverer i øvrigt også baggrundsvokal på Ghost EP’en Popestar.

The Great Discords første skive er en noget skæv prog metal affære. Jeg kunne rigtig godt lide det første album, men det krævede et par gennemlytninger, før den trængte ind.

The Rabbit Hole er noget anderledes. Væk er de helt voldsomme udfald, og der er heller ikke så mange Anders And Breaks i musikken som på Duende.

Tværtimod er albummet en noget mere tilgængelig affære med en mere melodisk tilgang til prog metal universet.

Jeg kan ikke rigtig gøre op med mig selv, om jeg synes den nye tilgang er et fremskridt eller et tilbageskridt. Jeg syntes helt sikkert musikken er fed, der er en stor variation hele vejen igennem, og det er bestemt ikke et sell out album, for The Great Discord har heldigvis ikke glemt, hvordan man trykker prog metal-pedalen i bund.

Der er således stadigvæk nok voldsomme passager på skiven til, at den ikke finder vej til personalejulefrokosten.

Bandet er pissefedt og spiller supertight, mens Fia Kempe har en skøn stemme med masser af spændvidde i. Produktionen er også spitzenklasse.

Så hvad fanden jamrer jeg over…? Ingenting, faktisk. Jeg tager ja-hatten på og siger, at enhver elsker af moderne metal prog a la Porcupine Tree, Threshold eller sågar Opeth roligt kan  smide slanterne efter denne her.

Kommentarer

kommentarer