The Golden Grass – Absolutely

The Golden Grass – Absolutely

 • Music In General - 10/10
  10/10
 • Personality - 8.5/10
  8.5/10
 • International standard - 9/10
  9/10
 • Production - 9.5/10
  9.5/10

Album Info

The Golden Grass
Absolutely

9.3/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Storsvingende og velskrevet retrorock fra Brooklyn, der oser af regulær spilleglæde…

For et par år siden vaklede jeg mellem Wolfmother koncert i Københaven eller The Golden Grass koncert i Aalborg. Jeg valgte Wolfmother, og det har jeg fortrudt lige siden. Wolfmother gav en ret fesen og forudsigelig opvisning, og hvornår fanden får jeg mon så mulighed for at få oplevet min debutkoncert med The Golden Grass???

The Golden Grass er en amerikansk trio, nærmere bestemt fra Brooklyn, New York, og de har netop udsendt album nummer 3, som er betitlet Absolutely.

The Golden Grass spiller amerikansk Retro Rock, så hvis du er til klassiske amerikanske bands såsom Grand Funk Railroad, James Gang, Mountain eller sågar Allman Brothers, så vil du helt sikkert klappe i dine små buttede hænder over The Golden Grass’ seneste udgivelse, for det er satme da for fedt.

Første nummer på albummet er “Catch Your Eye”, og det oser af regulær spilleglæde. Lyden er sprød, og det er lyden af 1973, vi hører, men selvom stilen er klar retro, så synes jeg alligevel bandet angriber genren med friske ideer.

Det bedste er, at resten af skiven holder samme høje niveau, og der er fede breaks og glimrende soli hele vejen igennem, så jeg har nærmest intet at klage over.

Absolutely storsvinger hele vejen igennem. Ofte benytter The Golden Grass sig af 2-stemmig vokal, hvilket giver musikken et lidt Hippie-agtigt touch, og det fungerer bare fornemt.

Produktionen fejler heller ikke noget. Lyden er tyk og 70’eragtig, men samtidig er det ikke noget problem at skille de enkelte instrumenter ud, og nyd så lige de vokal harmonier… De er simpelthen topklasse.

The Golden Grass fremstår som et tight og solidt sammenspillet band, der ved, hvor de vil hen med deres musik. Der er bare nogle fandens solide sange på skiven.

Nu er jeg selv CD mand, men jeg har set, at albummet også er udkommet i diverse forskellige farver vinyl, og coveret gør sig helt sikkert også bedre i større format, så det er bare med at komme ud og investere.

Eneste klagepunkt herfra er, at The Golden Grass kun har indfanget ca. 40 minutters spilletid. Jeg kunne sagtens have brugt det dobbelte, men bortset fra det får Absolutely de bedste anbefalinger med herfra. Det er en lys rocksag, som passer perfekt til sæsonen, hvor sommeren er på vej, og så vil jeg da i den grad håbe, at bandet snart finder vej til vores breddegrader igen, for så skal jeg nok være på plads på forreste række.

Kommentarer

kommentarer