Tankard – One Foot In The Grave

Tankard – One Foot In The Grave

 • Music In General - 6.5/10
  6.5/10
 • Personality - 7/10
  7/10
 • International standard - 7/10
  7/10
 • Production - 8/10
  8/10

Album Info

Tankard
One Foot In The Grave
Nuclear Blast Records
2. juni 2017

7.1/10
User Rating: 3.0 (1 votes)
Sending

Tankard leverer som sædvanlig en god, professionel og bundsolid omgang powermetal, men humoren og budskabet bliver sgu’ noget trægt i længden…

Så skal vi et smut til vores naboland sydpå, nærmere bestemt Frankfurt, hvor der søreme er nyt fra det germanske duracell batteri Tankard. Det nye album hedder One Foot In The Grave, og det er vildt nok album nummer 17 i rækken fra die jungs siden debuten i 1988.

Tankard har aldrig været et band, der tog sig selv alt for seriøst. Tidligere albumtitler har været: Kings Of Beer, The Beauty & The Bourbon, og A girl Called Cerveza.

Som det fremgår har en hovedbestanddel af bagkataloget været diverse hyldest-oder til øl og anden alkohol, og den noget tyndslidte idé skinner også en smule igennem på det nye album, hvor en af sangene, “Secret Order 1516” ikke handler om en hemmelig ridderorden, men derimod gudhjælpemig  om det tyske bier reinheitsgebot fra netop 1516. Det har jeg sgu alligevel aldrig fået en tekst om.

Overraskende nok er det nærmest den eneste sang på skiven, der handler om glæden ved at indtage væske med procenter. Resten af sangene har andre temaer, indimellem med politisk indhold.

Dette fremgår dog ikke, når man kigger på coveret, for her kan man se en semifuld grøn slidt gnom med rulatoren fyldt med alkohol. Gnomen kører forbi en meget træt savlende grib, der sidder på en grav…..Yderligere detaljer må I selv forske i, men coveret afslører dog to ting: 1) Bandet har 35 års jubilæum, og 2) At der på trods af et lidt anderledes tekstunivers intet nyt er under Tankard’s  sprutsol.

Jeg ved sgu’ ikke lige, hvad jeg skal mene om det her album. Dén humor og dét budskab, der ligger i teksterne, preller lidt af på denne jyske bullshit detektor. Det bliver altså noget trægt i længden.

Når det er sagt, må jeg dog samtidig også konstatere, at musikken faktisk er ganske glimrende. Tankard leverer som sædvanlig en god, professionel og bundsolid omgang powermetal i bedste stil, præcis som de tyske bands inden for genren generelt er så kendte og elskede for. Her kan jeg roligt drage sammenligninger til Kreator, Gravedigger, Running Wild og Accept.

Produktionen er ganske udmærket. De enkelte instrumenter lyder som de skal, og de obligatoriske mandekor sidder også lige i skabet.

På bundlinien vil jeg mene, at Tankard kan være tilfredse med deres jubilæumsskive. Jeg er ikke helt oppe at ringe på metalklokken, men fans af bandet kan roligt gå ombord i One foot in the Grave. De vil helt sikkert ikke blive skuffede.

Bonus info: One Foot In The Grave kan også købes med en ekstra live skive. Det må være værd at overveje for en Tankard afficinado.

One Foot In The Grave er ude nu på Nuclear Blast Records.

Kommentarer

kommentarer