Stone Cadaver – Reject Remove Replace

Stone Cadaver – Reject Remove Replace

 • Music In General - 8/10
  8/10
 • Personality - 8/10
  8/10
 • International standard - 8/10
  8/10
 • Production - 9/10
  9/10

Album Info

Stone Cadaver
Reject Remove Replace
Long Life Records
Maj 2017

8.3/10
User Rating: 4.5 (2 votes)
Sending

Århusiansk 70’er-rock trio leverer bønnemetal af fineste høst på bandets første full length…

Stone Cadaver er et 4 år gammelt 3-piece band bestående af Anders Nielsen på guitar og sang, Jesper Hauptmann på trommer og Andreas Slocinski på bas. Gruppen har base i Aarhus, de har tidligere udgivet en selvfinanceret EP, og nu er de endelig ude med debutalbummet, som har fået titlen Reject Remove Replace. Hvad det egentligt er, bandet gerne vil have afvist, fjernet og udskiftet, er mig endnu uvist, men jeg håber da ikke, at det drejer sig om denne udgivelse, for det ville sgu’ være synd. De 7 sange, der er at finde på skiven, er nemlig både velskrevne og autentisk udført, og langt størstedelen hen ad vejen slipper århusianerne rigtig godt af sted med dén genre, de har valgt at begå sig i.

Og hvilken genre er så dét, spørger du sikkert, og svaret er, hvad man med rette kunne kalde bønnemetal (eller stonerrock). Vi er ude i en omgang tung, rockende 70’er-rock med metaliske undertoner, der i livehenseender (og øvelokalet) uden tvivl ville gå perfekt i spænd med en lille bønne/rumcigar, såfremt – selvfølgelig – at man er til dén slags utilgivelige ulovligheder.

Skal man sammenligne Stone Cadaver med andre bands og artister, ville en symbiose mellem Black Sabbath og Lemmy ikke være helt ved siden af, men også nyere bands som Witchcraft, Graveyard og Orchid ligger tæt på bandets spillestil, mens bandet selv også nævner blandt andre Deep Purple og Coven som bands, de værdsætter. Herhjemme kan man sagtens drage sammenligninger med eksempelvis bandets bysbeslægtede landsmænd i Fusskalt, men hvor Fusskalt spiller en mere frisk og “mekanisk” form for stonermetal, synes Stone Cadaver langt mere “back to basics” i deres stil.

Produktionen på albummet er lige i skabet. Næsten i hvert fald, for jeg kunne nu godt have ønsket, at både vokalen og soloerne lå en smule højere i det samlede lydbillede på flere steder af albummet. Med dét sagt er det dog bestemt i peditesse-afdelingen, vi befinder os her, og i hovedtelefoner fungerer produktionen faktisk fuldstændig upåklageligt.

Samlet set passer bandets let skramlede og tunge sound rigtig godt til stilen, og blandt andet måden, hvorpå rytmeguitaren forsvinder, hver gang en solo eksekveres, giver en autentisk følelese af et band, hvis største inspirationer ligger helt tilbage til dengang, 8-sporsoptagere stadig var the new shit.

Samtidig fornemmer man, at der ikke er brugt evigheder på selve indspilningen. Stone Cadaver er som band måske nok både velspillende og sammenspillede, og som udøvende bassist er det sgu’ en fornøjelse at høre, hvordan især bassen (men også resten af bandet) i dén grad får lov til at folde sig ud, men sangene er indspillet med løs hånd og ikke så megen pjat, og i dette tilfælde skal det altså forstås som et absolut plus.

Skal drengene have en lidt mere personlig kritik med på vejen, kunne jeg godt ønske mig lidt mere personlighed og variation i de 7 sange i form af eksempelvis flere catchy omkvæd samt et par gode hooklines og backing vokaler til at forstærke hver enkelt skæring. Jeg vil ikke gå ind i detaljer vedrørende de respektive sange i denne anmeldelse, og som sådan bliver det heller aldrig kedeligt at lytte til de på én gang både garvede og legende drenge i Stone Cadaver, men i en genre som 70’errock er det vel samtidig på sin plads at nævne vigtigheden af et stærkt vers, riff eller omkvæd i de respektive sange, hvilket bandet måske kunne overveje til næste gang, der skal sange på bordet.

Men igen er vi ude i mindre peditesser, for alt i alt kan jeg sgu’ kun give mine varmeste anbefalinger til denne lille perle af et album for alle med hang til den tungere og mest primale del af rocken, og det ville fandeme være mig en fornøjelse at få lov at opleve dem på en varm sommerdag på Copenhell i 2018… Mindre kan selvfølgelig også gøre det 😉

Reject Remove Replace er ude nu på Long Life Records.

Kommentarer

kommentarer