Silhouette – Die The Fire

Silhouette – Die The Fire

  • Music - 8/10
    8/10
  • Personality - 8/10
    8/10
  • Airplay Potential - 6/10
    6/10

Album Info

Silhouette
Die The Fire
Unsigned/DIY
2015

7.3/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Masser af ambitioner og autentiske toner på nyt dansk retroudspil

redaktionen-stig-nyeng3Retro’en rykker over hele det ganske land

Retrorocken har efterhånden fået dens beskidte og ildelugtende fødder solidt plantet i vores lille andedam, og nu er også den næste generation ved at få øjnene op for, at musikken dengang i start 70’erne bare var lidt federe, end hvad man oftest har mulighed for at erhverve sig af skiver i størstedelen af eksempelvis Fonabutikker over det ganske land. Hitlisterne vælter sig selvfølgelig og til stadighed i ligegyldig tyggegummipop, men Kadaverkoncerten forleden gav nærmest én følelsen af at være tilbage i fredagsbaren på Aurehøj Gymnasium, og masser af nye danske rockbands med selvsamme hang til blandt andre Led Zeppelin og Black Sabbath synes ligesom tiden i gymnasiet for små 20 år siden samt omkring 2 årtier forinden at springe frem fra næsten hvert et gadehjørne i de større danske byer.

Tilnærmelsesvis selvgjort

Og fandeme om den nu ikke også så småt er ved at indtage Fredericia. Det bevidner det cirka 4 år gamle band, Silhouette blandt andet om, og netop nu er de ude med deres debutudgivelse i form af albummet  Die The Fire. Bandet består af Tomie på trommer, Stefan på diverse strengeinstrumenter (indtil videre guitar og labsteel), Eric på hammond orgel og guitar samt Tobie på bas og vokal, og albummet, der mere præcist blev udgivet fredag d. 13. november i år og indspillet helt tilbage i vinteren 2013, er et tilnærmelsesvis selvgjort et af slagsen. Stilen betegner Silhouette selv som dark rock, og inspirationerne tæller ifølge bandet blandt andre Pink Floyd, Uriah Heep og Merciful Fate, selv om også førnævnte Black Sabbath synes et relativt markant forbillede.

Kompetent og seriøst bud på syrerock anno 2015

Og i det store hele må jeg sgu’ tage hatten af for disse fire midtjyder, for Die The Fire er et både kompetent og seriøst bud på syrerock anno 2015. De 6 sange er alle velskrevne indenfor genren, og som band fungerer Silhouette rigtig godt. De tørre distortede retroguitarer blender perfekt med det altid svulstige hammond orgel, mens rytmesektionen både skaber den nødvendige bund og fastholder en god balance i sangene, og selv om de respektive instrumenter aldrig for alvor bliver testet, formår bandet alligevel at bevare variationen, som i sidste ende betyder, at man som lytter aldrig keder sig til trods for masser af længerevarende instrumentale passager og ditto psykedeliske momenter.

Mindre dansk accent og mere iørefaldende omkvæd ønskes

Mine personlige ønsker om eventuelle forbedringer går derfor ikke på selve musikken, men derimod på bandets frontmand i form af forsanger og sangskriver, Tobie. Tobie har både formatet og stemmen til at blive en stærk rocksanger med tydelige præferencer til en ung Ozzy Osborne, og overordnet set klarer han sig fint igennem hele albummet. Men der er alligevel lejlighedsvise momenter, hvor den danske accent springer lidt for langt frem i ørene på én, mens især omkvæddene generelt godt kunne klare en mindre overhæling i forhold til sangenes genkendelighed og iørefaldende faktor. Hver for sig er disse faktorer muligvis ikke af den helt store betydning i forhold til det samlede produkt, men når de går hånd i hånd, som det engang imellem er tilfældet ved flere lejligheder på albummet, bliver det altså efter min mening en smule enerverende at lytte til fra tid til anden.

Et både helhjertet og autentisk rockudspil

Die The Fire er i mine øjne derfor ikke det allerbedste stykke rockmusik, jeg har hørt fra den danske scene – hverken i år eller i løbet af de cirka 50 år, denne subgenre har eksisteret, som vi kender den i dag. Men grundet bandets beskidte sound og feel samt Silhouettes på mange måder interessante sangskrivning og genremæssige forståelse, lægger de sig på denne anmeldelsers skala alligevel et pænt stykke over middel for et både heljertet og autentisk rockudspil, hvis musikere og deres generelle sangkundskaber (backingvokalerne inklusiv) måske nok kan finpudses med tiden, men som allerede nu virker både skarptandede og opsatte nok til en skønne dag at kunne erobre den danske retrorocktrone.

Die The Fire er ude nu!

Kommentarer

kommentarer