Royal Deceit – Psalms For The Corrupt

Royal Deceit – Psalms For The Corrupt

 • Music In General - 7/10
  7/10
 • Personality - 7/10
  7/10
 • International standard - 6.5/10
  6.5/10
 • Production - 7.5/10
  7.5/10

Album Info

Royal Deceit
Psalms For The Corrupt
Unsigned / Eget selskab
1. april 2017

7/10
User Rating: 4.8 (4 votes)
Sending

En velproduceret omgang melodisk og kompetent NU-metalcore – dog med plads til enkelte forbedringer hist og her

Skal vi nu til det igen??!! Ja, gu’ skal vi så, for der er gang i den danske metalundergrund, og masser af ny og skidespændende musik dukker frem.

Jeg lytter lige nu til det Skanderborg baserede Royal Deceit, som består af 5 unge gutter.
Dette er deres anden EP, og det der foregår i mine højtalere kan vel bedst betegnes som en solid gang nu-metal med en del eksplosivt krudt + alt muligt andet godt fra havet tilsat.

Den lille sag starter blidt med “They Prey”, en kort stemningsfyldt instrumental ting, ja, sgu’ nærmest et lydbillede, der fint lægger op til resten af skiven, hvor der i den grad bliver spyttet med både søm og skruer.

Første rigtige sang er “Like Vultures”, og så er stilen lagt. Fra da af og igennem resten af pladen bliver lytteren pisket fra alle tænkelige vinkler.

Numrene er udfordrende, og har alle en stor variation. Der bliver lavet breaks til den store guldmedalje. Forsanger Mathias Rønde Uldall-Jessen veksler mellem næsten Growl til skønsang. Han slipper ovenikøbet godt afsted med det, og generelt fremstår kvintetten som teknisk kompetente, hvilket de også meget gerne vil vise.

Netop det faktum kan måske blive for meget for nogle lyttere, fordi det ind i mellem lyder som én stor rodebutik, men jeg synes faktisk, at det er et plus, og jeg håber de vil arbejde videre med netop den del af deres musik. Det vinder ved genhør og adskiller Royal Deceit fra mængden.

Psalms For The Corrupt er produceret af en dansk metal veteran, nemlig Tue Madsen, og det slipper han sgu’ fint fra. Der er bid og bund i lyden, og så skaber produktionen ok rum for, at man kan høre de detaljer, der er at finde i de enkelte numre.

I det materiale jeg har fået tilsendt, var der også vedhæftet tekster, og her skal jeg dæleme love for, at både gud, Jesus og religion i almindelighed får sig nogle tæsk. Jeg tror ikke, kirkerne i Skanderborg og omegn bliver overrendt af Royal Deceit om søndagen.

Hvorom alting er, så er Royal deceit en positiv oplevelse, som i øvrigt kan fanges på koncertstederne lige nu. Der er selvfølgelig plads til forbedringer i form af selve sangskrivningen, men for helvede, det er et ungt band med masser af potentiale, og det bliver spændende at følge deres karriere fremover.

Psalms For The Corrupt er ude nu!

 

Kommentarer

kommentarer