Powerplay – All Those Years

Powerplay – All Those Years

  • Music - 7/10
    7/10
  • Personality - 6/10
    6/10
  • Airplay Potential - 6/10
    6/10

Album Info

Powerplay
All Those Years
2015
Target Records

6.3/10
User Rating: 5.0 (2 votes)
Sending

Efter 20 års pause fortsætter bandet, som om intet var hændt

redaktionen-stig-nyeng3Et godt manuskript værdigt

4 unge musikere finder en dag i 1987 sammen, og med en fælles forkærlighed for bands som Toto, Journey, Supertramp og dets lige begynder de efterfølgende at øve i et lille lokale i udkanten af København. Flere koncerter på diverse undergrundsorienterede spillesteder (Loppen, U-Matic m.fl.) følger, og i takt med disse vokser fanskaren støt. Populariteten kulminerer i 1991 med en musikpris (Let’s Rock) som “Bedste Performing Act”, og med prisen følger også en pladekontrakt.

Desværre medfører en pludselig tragisk hændelse, at Powerplay stopper på ubestemt tid, men 20 år senere finder de nu fuldvoksne mænd igen sammen og gendanner dét band, de i sin tid påbegyndte. Nye sange kommer til, mens de gamle støves af, og nye gigs i både Roskilde og Amsterdam finder vej til bandet, hvorefter indspilningen af debutalbummet endelig går i gang.

Og nu, næsten 30 år siden bandets begyndelse, er Powerplay så endelig klar med debuten med den meget passende titel, All Those Years. Historien om Powerplay kunne sagtens have været manuskriptet til en god roman værdigt, og med bandets fortid in mente, er det faktisk mere end svært ikke at holde af disse 5 gæve musikere samt deres fælles og nu voksne kærlighedsbarn i Powerplay.

Ikke langt fra de personlige favoritter

Og for at begynde med den mere positive del af denne anmeldelse, er der sgu’ ikke langt fra Powerplay og deres musiske inspirationer i Toto og Journey m.fl. Musikken på All Those Years er generelt yderst velskrevet i forhold til genren, og hvert et riff og hver en frasering i de i alt 10 sange, der er et finde på albummet, kunne lige så godt have fundet sted i en skæring fra én af førnævnte grupper. All Those Years er desuden genren helt og aldeles tro i forhold til selve produktionen, og det virker tydeligt, at bandets respektive medlemmer aldrig for alvor har lagt instrumenterne på hylden, selv om meget sand er løbet igennem timeglasset, siden Powerplay i 1992 måtte kaste håndklædet i ringen. Albummet er i øvrigt optaget med et minimum af overdubs for at komme så tæt på den livesound, der i sin tid placerede bandet om ikke på Verdens- så i hvert fald Danmarkskortet, og jeg er således ikke et øjeblik i tvivl om, at Powerplay vil kunne høste yderligere respekt i live-øjemed, såfremt selvfølgelig, at man i forvejen er fan af genren.

En musikalsk tidslomme af den mere negative slags

Problemet er bare, at det er jeg ikke og har for så vidt aldrig været det. Min gamle ven og til alle tider musiske soulmate, Henrik Juul var dog stor fan af især Steve Lukather og Toto, og igennem ham har jeg derfor ofte siddet tvunget til at lytte mig igennem mangt en skive fra den Los Angeles baserede powerrock gruppe. At lytte til All Those Years er derfor for undertegnede fuldstændigt som at falde ned i en tidslomme fra dengang, og mine personlige musiske præferencer taget i betragtnig, er det desværre ikke nødvendigvis positivt ment.

Kant og vildskab efterlyses i dén grad

Dertil kommer, at Powerplay på trods af både velspil og tydelig spilleglæde ingenlunde når eksempelvis Toto i hverken teknisk niveau eller sangskrivemæssig henseende, og i en genre, der spiller så meget på førnævnte faktorer, synes fraværet af disse mere end tydelig på All Those Years. Dette, sammen med dét aspekt, at jeg i dén grad savner noget kant og vildskab på samtlige sange fra albummet, betyder at Powerplay i sidste ende synes tættere beslægtet med eksempelvis OneTwo, Rugsted og Kreutzfeldt, tidligt Sanne Salomonsen og andre danske firsergrupper end bandets egentlige amerikanske inspirationskilder. Dette er der jo som sådan intet som helst galt i, men for mig personligt, lader det desværre absolut ingenting at komme efter.

Et genremæssigt særdeles trofast album

Jeg er sikker på, at Powerplay nok skal finde yderligere fans af deres melodiske westcoast rock med All Those Years, som alt i alt er en god, velskrevet og på alle måder genremæssigt trofast skive, og jeg kan sagtens se dem for mig på flere af de mange “mindre” festivaler, der i særdeleshed fokuserer på dansk musik. Men for en gammel, støvet hardrocker som undertegnede, der lige fra start af valgte Elvis frem for Cliff, Stones frem for Beatles og i dag grunge, hard rock og metal frem for P4, er All Those Years sgu’ ikke lige min kop te. Mine personlige præferencer skal Powerplay dog ikke nødvendigvis lide under, og med genren in mente sender jeg derfor All Those Years videre ud i verden et godt stykke over middel.

All Those Years udkommer d. 4. september 2015 på Target Records.

Kommentarer

kommentarer