Pissed Post Punk – Punkatronic

Pissed Post Punk – Punkatronic

  • Music
  • Personality
  • Airplay Potential

Album Info

Pissed Post Punk
Punkatronic
Mabel The Label
2014

4.2
User Rating: 0.0 (0 votes)
Sending

Punk’s Not Dead! Den er bare tilpasset nutiden

redaktionen-stig-nyeng3Vigtigt: Dette produkt er tidligere blevet anmeldt i Rockstruck til en samlet score på 4.2, men efter at vurderingskriteriet “Production” er udskiftet med “Airplay Potential” har karakteren muligvis ændret sig en smule.

Tilfældighedernes musik

Når jeg en sjælden gang imellem bevæger mig ud i det danske land med det eneste formål at se, hvor fødderne bringer mig hen, hænder det fra tid til anden, at tilfældighederne trækker mig ud i uvante omgivelser. Omgivelser, hvis eksistens måske nok er mig bekendt, men som jeg aldrig i min vildeste fantasi havde forestillet mig kunne have en positiv effekt på mit til tider ellers så fastankrede verdensbillede. Det kan eksempelvis handle om et besøg på, hvad jeg troede var et røvsygt museum, en ved første øjekast umådelig kedelig park eller en bar, hvis facade efter mine standarder ser alt andet end indbydende ud. Men det kan også være en musisk oplevelse, og en sådan oplevelse havde jeg med Punkatronic af det danske konceptband, Pissed Post Punk.

I bund og grund er jeg nemlig hverken fan af electronica, techno eller punk, og netop disse genrer synes at være hovedingredienserne på dette album. Jeg ville derfor sandsynligvis aldrig have givet det en chance, såfremt jeg selv havde haft rådigheden over mine egne valg, men tilfældighederne ville det som sagt anderledes.

Punk anno 2014

Således sad jeg en dag hos min gode ven og musikalske sparringspartner (in crime) og lyttede til alverdens sange, da han pludselig satte et nyt stykke musik på pc’en. Nummeret, der hedder ”Conformistas”, er én ud af i alt 9 sange, man kan finde på albummet, Punkatronic, der udkom i 2014 på Mabel The Label, og fælles for dem er, at de udover at være skrevet af de to aliasser, Uncle Punk og Doc. Jones, alle trækker på både punk og electronica. Genremæssigt lægger musikken sig klart tættere på punk end electronica, hvilket især skyldes den generelle sangskrivningsform, det stiltypiske og til alle tider samfundskritiske tekstunivers samt Uncle Punks rustne og gavflabede baggårdsvokal, men electronica-delen er alligevel konstant tilstedeværende i form af Doc. Jones’ aggressive tromme- og lydprogrammering.

Både fugl og fisk med et glimt i øjet

Resultatet af ovenstående er en gang gedigen punk, som man kender den fra de fattige firsere, men med en nærmest militaristisk fremadrettethed, man måske bedst kan sammenligne med dét drive, der udgør en stor del af nutidens technoscene. Det er hårdt og brutalt og pessimistisk i al sin grundvold, men det er samtidig fortalt i både tilbagelænet retroperspektivering og med et bestandigt glimt i øjet. Kort sagt, det er Punkatronic!

At electronica og punk overhovedet kan forenes, er mig stadig en mindre gåde, men svaret på gåden er derimod ikke til at tage fejl af. Med et par håndfulde velakkompagnerede sange og to talentfulde herrer, der hver især styrer begivenhederne med både overskud og stilsikre hænder fra deres respektive lejre, kan det sagtens lade sig gøre, og Pissed Post Punk gør det! For Punkatronic er ikke hverken fugl eller fisk. Det er både og, og det er ovenikøbet fandens underholdende at lytte til.

 

Kommentarer

kommentarer