Morbosidad – Corona de Epidemia

Morbosidad – Corona de Epidemia

 • Music In General - 8.5/10
  8.5/10
 • Personality - 8/10
  8/10
 • International standard - 8.5/10
  8.5/10
 • Production - 9.5/10
  9.5/10

Album Info

Morbosidad
Corona de Epidemia
Nuclear War Now!
15. marts 2018

8.6/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Sort, ondt, larmende, brutalt og simpelt. Og samtidig et af texanske Morbosidads allerbedste…

Så er der nok et ultrabrutalt angreb på hørenerverne fra Morbosidad.

De fleste vil formodentlig ikke være bekendt med navnet Morbosidad, men det er på tide! Bandet har positioneret sig selv som et af de stærkest death/black metal bands i undergrunden og har siden dannelsen i 1993 udsendt 5 studiealbums (dette inklusive), 4 EP’er, 5 livealbums og 10 splits.

Albummet blev oprindeligt udgivet i november 2017 i et stærkt begrænset oplag til Mass Destruction Metal Fest i USA med et alternativt cover, men får nu en ”rigtig” udgivelse.

For nogen vil Morbosidads musik lyde som en lastbil fyldt med gamle toiletter, der vælter ned af Møns Klint – for andre er de indbegrebet af undergrundens lyd, brutalitet og charme. Selvom bandet er fra Texas (tidl. Californien), så har de lyden af sydamerikansk kaos i deres musik.

Morbosidad består nu af: Tomas Stench – vokal, Matt Mayhem – trommer, Joe Necro – guitar og Ded Ted – bas.

Albummet består af 11 numre og har en spilletid på 32:42 minutter. Der er ikke et sekund for meget eller for lidt på dette album. Længste sang varer 4:02 minutter, så de resterende 10 kompositioner er relativt korte.

Teksterne er som sædvanligt på spansk, og selv om jeg ikke forstår ret meget andet end ”Dos cervezas, por favor!” på spansk, så er jeg på ingen måde i tvivl om det lyriske indhold. Det er sort, det er ondt, det er anti kristent.
Morbosidad har aldrig lagt fingre imellem i deres forhold til kristendommen, og titlen på deres andet album, ”Cojete a Dios por el culo” betyder også noget i stil med ”Knep gud i røven”! Ja, ja… Ikke subtilt, men til at forholde sig til.

Produktionen er lige i skabet! Der er lækker kant og knas over det. Man kan snildt skelne instrumenterne fra hinanden – noget der til tider på Morbosidads tidligere udgivelser ikke altid har været lige nemt.

Lyden er ”tykkere” end på bandets tidligere udgivelser, hvilket klæder musikken og gør den om noget endnu mere brutal og dræbende.

Musikken er som Morbosidads musik altid er: larmende, brutalt og simpelt. De primitive guitarriffs, der til tider antager ganske hardcore-punkede former, spillet i et rasende tempo, kombineret med masser af blastbeats, vil for mange lyde som kaos! Hvilket slet ikke er helt skævt, for Morbosidads musik SKAL indeholde kaos og vanvid, for dermed skaber bandet et musikalsk univers, der stemmer helt overens med deres lyriske.

Efter en 10-12 gennemlytninger må jeg konkludere, at dette album er et af Morbosidads stærkeste udspil. Det vil formodentlig dele vandene lidt blandt fans, fordi lyden adskiller sig en del fra deres tidligere udgivelser, men jeg er egentlig godt tilfreds med, at formlen stadig er den samme.

Hvorom alting er, så vil man snildt kunne korsfæste Kristus til det her – ja, man vil sågar helt uden problemer kunne banke mere end bare 3 nagler i, hurtigere end en politiker kan lyve.

Corona de Epidemia udkommer i dag – d. 15. marts – på Nuclear War Now!

Kommentarer

kommentarer