Metal Magic Festival 2017 – Del 4: Skribentens Egne Forventninger

Metal Magic Festival 2017 – Del 4: Skribentens Egne Forventninger

Skribenten Brian Krøyer har i anledning af Metal Magic Festivalen sat sig for at interviewe ingen ringere end festivalgængeren Brian Krøyer… Hr. Ansvarshavende Chefredaktør giver op og samtykker stiltiende…

Forord ved Stig Nyeng: Rockstrucks anmelder og artikelmager, den altid gæve jyde AKA Obersten AKA Brian Krøyer er ikke bare en stor, stor fan af Metal Magic Festival, men også en evigt tilbagevendende deltager.

Brian har derfor sat sig for at sprede budskabet og sætte Metal Magic på verdenskortet, der i år løber af stablen den 6. – 8. juli. Artiklen er den 4. i rækken af i alt 4 omhandlende festivalen, og som skummet på øllen eller toppen af kransekagen (alt efter humør og appetit) har Brian Krøyer sgu’ valgt at interviewe, hvad han øjensynligt selv ser som festivalens absolutte midtpunkt – ham selv.

Desværre har Hr. Ansvarshavende Chefredaktør for længst måttet erfare, at Brian Krøyer er langt uden for pædagogisk rækkevidde, så i stedet for at belære obersten om de uskrevne regler indenfor god journalistik, som ingen alligevel interesserer sig for, har Hr. Ansvarshavende Chefredaktør valgt at samtykke stiltiende og i stedet acceptere alt, hvad den ellers pragtfulde jyde hitter op med.

God læselyst og stor tak til Brian Krøyer for initiativet samt Brian Krøyer for at ville medvirke, og hvis du stadig ikke har læst del 1 – 3, kan du gøre det på nedenstående links…


Brian Krøyer: Som den egobastard jeg nu en gang er, har jeg naturligvis stillet mig selv de samme spørgsmål, som de andre festivalgæster fik (læs del 3 – red.).

1: Hvor mange år har du deltaget i festivalen?

Jeg har deltaget i Metal Magic siden nr. 5 i 2012, hvor NWOBHM kultbandet Hell var hovednavnet. Siden da har jeg ikke set mig tilbage, og Metal Magic Festivalen er en af to ting, jeg skal hver sommer (den anden ting er Heavy Agger Metal Festival).

2: Dine største oplevelser på Metal Magic? Både musikalsk og andre festivalrelaterede oplevelser.

En af de største musikalske oplevelser har nok været italienske Violentor i 2013, som lukkede festivalen. Et inferno af punk, thrash, sved og øl. Men heller ikke Infest fra Serbien, der spillede i 2016 skal slippe udenom. Det var en af de mest intense koncerter, jeg nogensinde har overværet. Fuldstændig forrykt!

Men ellers har der jo været mange fede musikoplevelser – Girlschool, Denner/Shermann, Artillery, Turbocharged, Sodomizer, Warhammer og så videre. Der er alt for mange til at nævne.

Udover musikken har nogle af de sjoveste og bedste oplevelser været et bryllup, ualmindeligt mange timer på torvet i Fredericia tilbragt i fantastisk selskab, endnu flere timer i baren med flere fantastiske mennesker, at blive genkendt som en anden, for derefter at finde ud af, at det er en tidligere kollega, man blev genkendt som, bizarre oplevelser kl. 6 om morgenen på Østerstrand omgivet af sure nøgenbadere – og sidst, men absolut ikke mindst – en lørdag formiddag, hvor hr. Michael Sonne rendte rundt mellem teltene på campingområdet med en megafon og råbte op om, at nu skulle folk stå op, få en bajer og så stille til træskovals med Wasted kl. 12.

3: Dine forventninger til årets havefest anno 2017?

Jeg forventer at blive styrtende beruset. Det lykkedes på forunderligvis allerede små 2 timer efter ankomst om torsdagen – sådan plejer det at være. Man møder et hav af mennesker, man kender og skal lige sige hej og skåle.

Derudover er der bare en masse fed musik, som skal opleves sammen med en masse andre rockfans. Jeg ender som regel altid med, at jeg kun har fået set halvdelen af det, jeg ville – der er kommet mennesker og øller på tværs.
Men som det ser ud lige nu, vil jeg bestræbe mig på at skulle se: Artillery, Wasted, Witch Cross, Nifelheim, Turbocharged, Hellsodomy, Engulfed, Attic, Quartz, Diamond Head, Assassin’s Blade, Stalker, Lipid og Steel Inferno.

Men én af de ting, jeg ser allermest frem til, er at møde venner og bekendte fra nær og fjern til en fandens masse hygge.

Ting, jeg ved, kommer til at ske er, at jeg på et tidspunkt får ondt i kroppen af at grine, får ført nogle temmelig nørdede diskussioner omkring trafoer, mikrofarad og udgangsimpedans i engelske kontra amerikanske forstærkere, opfundet programmer til børne tv, hvor upassende sprogbrug florerer frit, krammet 4 svenskere hvoraf kun den ene er en kvinde, citeret Lemmy flittigt, har brugt ordet mellemkød overfor kokkene, forsøgt at tvinge Devilution skribenten Mads til at elske Raven, og brugt alt for mange penge.

En anden ting jeg er fuldstændig sikker på er, at når jeg tager hjem søndag, så er det med post-festival depressionen i tankerne – ”tænk, at der er et helt år endnu, indtil vi skal til det igen…”

4: Hvad kendetegner MMF for dig?

En af de absolut mest bemærkelsesværdige kendetegn ved MMF er den familiære hygge, der bare opstår. Det er svært at sætte en finger på, præcis hvad der gør det. Alle er den fordrukne onkel, der river de samme elendige vittigheder af og fortæller de samme historier hvert år, men samtidig er det altid vores yndlingsonkel.

En anden og utrolig vigtig ting, som festivalen har betydet for mig er nogle unikke venskaber med nogle fantastiske mennesker. Jeg har gennem festivalen knyttet venskaber til folk over hele landet og i udlandet også. Nok er det musikken, der skaber grobunden, men det har uden tvivl været festivalens rammer, der har været med til at udbygge og forstærke relationerne.

Og naturligvis er festivalen også kendetegnet ved at have et bredt udbud af metal, lige fra doom til deathmetal over klassisk heavy metal og thrash. Man oplever altid et eller andet fedt musik, som river bukserne af en.

Så ærlig talt, kære læser, du skal stille dig selv et spørgsmål: er det her noget du har lyst til at gå glip af? Billetten til 3 dage i selskab med fans, bands, øl og god mad, koster dig kun, hvad der svarer til sålen på statsministerens nye sko, nemlig kr. 599,-

Enkeltbilletter findes også, men en partoutbillet sikrer dig 3 dage, som du sent vil glemme. Du skal da med!

Støt undergrunden!

Kommentarer

kommentarer