Metal Magic Festival 2017 – Del 3: Fans

Metal Magic Festival 2017 – Del 3: Fans

Hermed følger 3. del af i alt 4 omhandlende Metal Magic Festival. Denne gang tager Brian Krøyer pulsen på MMF set fra gæsternes perspektiv…

Forord ved Stig Nyeng: Rockstrucks anmelder og artikelmager, den altid gæve jyde AKA Obersten AKA Brian Krøyer er ikke bare en stor, stor fan af Metal Magic Festival, men også en evigt tilbagevendende deltager.

Brian har derfor sat sig for at sprede budskabet og sætte Metal Magic på verdenskortet, og denne artikel er således 3. del af en artikelrække på 4 omhandlende Metal Magic Festivalen, der i år løber af stablen den 6. – 8. juli.

Og har du endnu ikke læst 1. og 2. del, kan du med fordel læse dem her og her.

God læselyst og endnu engang tak til både Brian for det fantastiske initiativ samt de deltagende personer for deres respektive bidrag.


Brian Krøyer: En festival kan naturligvis ikke løbe rundt uden gæster. Derfor skal vi også have nogle anekdoter og fortællinger fra 7 af festivalens deltagerne.

1: Hvor mange år har du deltaget i festivalen?

”Mit første år var MMF-2, så jeg har været med 8 gange og glæder mig til næste omgang.”

Morten Block, København

”Jeg har deltaget i dem alle!”

Kim Nisgaard, Fredericia

”I år er det 2. gang, jeg er med.”

Tanja Olsen, Tørring

”Jeg har været med siden dag 1, så det bliver mit 10. år på Metal Magic i år.”

Ole Frostholm Foget, København

”Jeg har deltaget i festivalen siden år 3. Så i år må jo blive mit 8. år… hold da op jeg er blevet gammel.”

Jeanette Troelsgård Lund, Holsted/København

”Jeg har været med til næsten alle MMF, mener kun det er de to første, jeg missede.”

Ida Haslund, København

”Jeg har deltaget til MMF alle år undtagen MMF-2 i 2009. Jeg var (og er meget stolt af det, egentligt) med i det første band, der spillede på MMF, nemlig Johnny Nightmare. Jeg husker dog ikke helt, hvor meget jeg deltog i selve festivalen, udover at spille.”

Allan Damm, København

2: Dine største oplevelser på Metal Magic?

”Det fedeste har nok været at opleve en festival vokse op på den måde, MMF har gjort – fra at være et lille barn til den nu uregerlige teenager, som sprudler af ideer og giver sine festivaldeltagere SÅ fede oplevelser.”

Morten Block, København

”Der har været rigtigt mange koncert oplevelser, som har været rigtige fede på MMF. Og mange koncerter har fortjent 4 og 5 stjerner igennem alle årene! Men jeg nævner lige de 10 bedste koncerter, jeg har overværet – i vilkårlig rækkefølge: Abysmal Grief (MMF-2), Mortuary Drape (MMF-6), Uli Jon Roth (MMF-9), Girlschool (MMF-8), RAM (MMF-4), Aura Noir (MMF-7), Stargazer (MMF-8), Angel Witch (MMF-3), Vomitor (MMF-6) og Alien Force (MMF-2 eller 3).
Ellers har jeg haft mange morsomme og fulde oplevelser. Generelt er alt positivt omkring MMF. Der har været nogle koncerter, man har misset; en skam, men det må man tage med, når man er fuld, ha ha ha ! Den første MMF fra 2008 står stærkt i hukommelsen, netop fordi det var første gang. Alt var nyt og spændende, og folk var unge! Mange kendte ikke hinanden endnu. Det har ændret sig med årene, man har fået en masse nye bekendtskaber og en masse sjove og fede oplevelser med i bagagen.”

Kim Nisgaard, Fredericia

”Af musikalske oplevelser må jeg næsten fremhæve Infest som den største oplevelse. Deres koncert i 2016 slog benene væk under os ALLE. Men Denner/Sherman med Sean Peck i front var også en oplevelse, der står meget højt på min oplevelsesskala.
Af ikke-musikalske oplevelser kan det f.eks. være muligheden for at hilse på musikerne, fordi de færdes blandt os andre, når de ikke optræder. Blandt andet brugte Sean Peck 15-30 minutter efter showet på at trykke hånd, skrive autografer og få taget billeder. Det var stort.
Følelsen af at blive accepteret/favnet/indlemmet i fællesskabet er en anden stor oplevelse. Nu var det jo første gang, jeg var med, sidste år, men det mærkede jeg bestemt ikke. Jeg var en del af MMF-familien i samme øjeblik, jeg købte billetten.”

Tanja Olsen, Tørring

”MMF er altid et af årets absolutte højdepunkter for mig, og jeg har haft nogle af mine bedste koncertoplevelser der. At vælge en enkelt eller to musikalske oplevelser ud som ”de største” ville være helt umuligt – der er simpelthen for mange.
Det særlige ved MMF er, at man jo ofte får mulighed for at se bands, som aldrig (eller sjældent) har spillet live i Danmark – eller sjældent spiller koncert i det hele taget. Der er rigtig god basis for nogle unikke koncertoplevelser på MMF, og én af dem, som folk nok har talt mest om gennem tiden, på godt og ondt, var Portal fra Australien på MMF-6.
Alle har/havde en mening om dén koncert – for nogle var det noget af det vildeste og mest sublime og for andre det argeste lort, de nogensinde havde set. Jeg hører selv til første kategori, jeg elskede hvert minut af den koncert, det var helt utroligt intenst, og langt hen ad vejen forstod jeg knap hvad fanden, der foregik.
Stemningen og brutaliteten var mindblowing, man stod nærmest i en trance og man blev bare blæst helt omkuld. Men jeg forstår skam godt, at det ikke faldt i alles smag, og at nogle stod helt af på det. Men det er også en af de fede ting ved Metal Magic – at koncerterne spænder utroligt bredt indenfor ”heavy metal paraplyen” – der er sgu’ noget for alle – altså alle med god musiksmag he he…
Af ”ikke musikalske” oplevelser, så er der virkelig også mange at vælge imellem, og langt, langt de fleste indebærer et utroligt højt alkohol-indtag, så det er også lidt svært at huske de fleste ha ha.
MMF er jo uden sammenligning den event, hvor jeg kender flest mennesker, så mængden af skål, røverhistorier og generel festival-galskab er jo nærmest uendelig. Og efter næsten 10 år er det sgu’ lidt svært at skille det hele ad fra hinanden.
Men en ”ikke musikalsk” ting, som jeg synes er værd at fremhæve, er busturen fra København (ikke så meget hjemturen, den er hård ha ha). Jeg har siden Metal Magic 3 arrangeret busturen fra København, og det er sgu’ altid en fantastisk opvarmning til festivalen.
Stemningen på vej derover er helt i top, og vi har sågar haft folk fra Fredericia som tog til København dagen inden, for at kunne være med i bussen til festivalen! Da vi lavede bus til MMF-3, var der under 30 betalende, og jeg fik at vide fra flere sider, at det var et håbløst projekt at lave en stor bustur til en dansk undergrundsfestival. De sidste par år har vi kørt med en udsolgt 83 personers dobbeltdækkerbus, så det fik vi da i hvert fald modbevist.”

Ole Frostholm Foget, København

”Det er svært at trække nogle bestemte musikalske oplevelser frem, simpelthen fordi der har været så utrolig mange fede af slagsen! Generelt er niveauet højt på MMF, synes jeg. Hvilket også er grunden til, at jeg – og alle andre – bliver ved med at komme igen hvert år. Jeg vil dog prøve at hive et par eksempler frem, selvom det er svært.
Umiddelbart vil jeg tro, at min største musikalske oplevelse for mig var The Devil’s Blood. Helt exceptionel intens koncert med et af mine yndlingsbands! Derudover var det også verdensklasse, da Hell spillede samt Girlschool. Det er fedt at få lov at se så store bands under så intime forhold, som hersker på MMF”
Af oplevelser som ikke er af musikalsk karakter bliver jeg simpelthen nødt til at fremhæve mine dejlige venner, Allan og Idas fantastisk smukke bryllup, som blev afholdt under festivalen på Fredericia Rådhus. Hold kæft jeg tudede meget, ha ha… Jeg selv er også blevet ”gift” af flere omgange, dog på den mere fjollede og ikke sådan helt officielle måde. Hver gang med min bedste veninde Anna, og hver gang efterfulgt at et brag af en Lambrusco/roulade fest!
Det var en lille tradition nogle år og trak alverdens mennesker til. Vi snakker stadig om den unge fyr med en bolle på hovedet, der havde hørt, at man kunne få gratis bobler og kage, hvis man havde noget på hovedet, hehe.”

Jeanette Troelsgård Lund, Holsted/København

”Den største oplevelse er selvfølgelig det år, jeg blev gift under festivalen. Fredericia rådhus havde aldrig oplevet noget lignende. Det endte da også med, at vi opdagede, vi var med i to lokalaviser – da de søde folk fra Postgården (hotel i Fredericia, red.) kom ned og ønskede tillykke under morgenmaden og så fint havde klippet historierne ud til os. Det var en genial dag med alt, hvad der hører sig til – og tænk at så mange af vores venner kunne være så stille og anstændige inde på rådhuset, he he.
Af musikalsk oplevelse vil jeg nævne den koncert, som Rob Coffinshaker (Gehennah, Coffinshakers, red.), gav på terrassen en sen nat. Det husker jeg som en virkelig god oplevelse, hvor alt “galimatiassen” lige fik en kort pause og jeg i hvert fald bare sad stille og lyttede.”

Ida Haslund, København

“Jeg blev gift under festivalen i 2015 og det var selvsagt en fantastisk oplevelse. Rådhuset, og personalet, havde aldrig oplevet noget lignende. Men de syntes sgu’ også, at det var pisse fedt. Et “Metal-bryllup” oplever de ikke så tit i Fredericia. Og selvfølgelig dukkede alle vores venner op til selve vielsen. Det var stort.
Udover at have været med i det første band på MMF, har jeg efterfølgende spillet der 2 gange – i 2011 med The Surfing Henchmen og 2012 med The Amandas. Det har alle gange været sindssygt fedt, og jeg håber at komme til at spille der igen på et tidspunkt.
Musikalske højdepunkter gennem årene har været mang, og sikkert endnu flere, jeg ikke kan huske. Kvaliteten af bands er altid helt i top – også med plads til et lille skævt indslag eller 3. På trods af at jeg meget sjældent går særlig højt op i, hvem der spiller, bliver jeg gang på gang mere end positivt overrasket.”

Allan Damm, København

3: Dine forventninger til årets havefest anno 2017?

”Jeg forventer en festival, som giver Martin Jørgensen (manden, vi skylder alt) flere grå hår. Ligeledes forventer jeg en tilbagevenden til tidligere tider med MMF i mindre målestok.”

Morten Block, København

”Jeg forventer at folk støtter op! Køber billet og supporter mad-/ølsalg. Det er første gang, at festivalen står i en ny situation med nye omgivelser (ny adresse), nye udfordringer, og alt skal bygges op fra bunden af… Ellers forventer jeg intet ud over god stemning og fede koncerter fra bl.a Absu og Nifelheim.”

Kim Nisgaard, Fredericia

”Det bliver bare dumt… Dumt, skørt, fjollet, skønt, vidunderligt og SJOVT. Og så skal vi høre noget fed musik… ”

Tanja Olsen, Tørring

”Jeg forventer det samme, jeg gør hvert år: Gode koncerter, gode branderter med gode venner (gamle som nye), for lidt søvn og ondt i kroppen flere dage efter. Det er jo første år på den nye lokation, så jeg håber at alt går efter planen, og at folk tager godt imod ændringen og stadig støtter op.”

Ole Frostholm Foget, København

”Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal forvente i år, for festivalen er jo – som bekendt – rykket til nye omgivelser. Så det bliver da lidt underligt, at de fysiske omgivelser er helt anderledes.
Men jeg håber da, at jeg kan forvente, at den stemning, vi kender fra festivalens tidligere år, følger med til den nye lokation. Altså den dér fede stemning af ægte, hyggelig, (metal)havefest, hvor alle opfører sig pænt overfor hinanden, og hvor man lærer nye mennesker at kende hvert år, samtidig med at man får set nogle lækre koncerter.”

Jeanette Troelsgård Lund, Holsted/København

”Jeg er meget spændt på den nye lokation, men er ikke i tvivl om, at det nok skal blive årets fest, som det plejer.”

Ida Haslund, København

”Jeg ser utroligt meget frem til dette års festival, hvor det hele starter lidt forfra på en ny lokation, men jeg er dog helt sikker på, det bliver en udsøgt succes. Eller det vil sige, jeg VED, det bliver en succes.”

Allan Damm, København

4: Hvad kendetegner MMF for dig?

”God musik, bedste barpriser i Danmark (tag den Kedelighell) og mest af alt sammenhold på tværs af alder og nationalitet. MMF er en stor fest, som rummer alt og alle.”

Morten Block, København

”Det er årets fest! Det er i ens egen by, og det er dén fest, som vi snakker om hele året rundt. Sætningen ”Det kunne være fedt at se dem på Metal Magic!” opstod for nogle år tilbage og bliver ofte sagt i forbindelse med, at plader, bånd og cd’er afspilles til fester eller “komsammener”.
Metal Magic er nærmest ens egen fest, ligesom den er alle andres, og det skyldes, at alting er så afslappet, der er altid god stemning, en sjov historie/bemærkning og fede koncerter. Og så kender man efterhånden 70% af alle gæsterne.”

Kim Nisgaard, Fredericia

”Fede bands, gode venner, god stemning, masser af kærlighed og krammere, hygge, nye bekendtskaber (både bands og mennesker).”

Tanja Olsen, Tørring

”Metal Magic kendetegner sig ved at leve op til sit navn – det er en magisk metal festival oplevelse.”

Ole Frostholm Foget, København

”Jamen egentlig det, jeg har nævnt flere gange. En pisse hyggelig festival, hvor man kan drikke øl med alle, uanset om man kender dem på forhånd eller ej, og hvor musikprogrammet altid er i topklasse. En festival, som har et kæmpeformat trods sin lille, hyggelige størrelse.”

Jeanette Troelsgård Lund, Holsted/København

”MMF er en genial form for “havefest, der har fået vokseværk” med gode venner og andet godtfolk, krydret godt med en masse fedt musik!”

Ida Haslund, København

”Masser af alkohol og rock og allround idioti på den helt rigtige og dumme måde.”

Allan Damm, København


Således fik også nogle af gæsterne taletid. Sammenfattende kan vi vel konkludere, at budskabet er: god musik, fantastisk fællesskab, ustyrlige mængder af sjov og ”lidt” alkohol.

Undergrunden har brug for DIG! Køb billet til Metal Magic i dag – og oplev galskaben på egen krop!

Billetter til årets Metal Magic Festival kan købes her!

 

Kommentarer

kommentarer