Manigance – Machine Nation

Manigance – Machine Nation

 • Music In General - 9/10
  9/10
 • Personality - 8.5/10
  8.5/10
 • International standard - 8.5/10
  8.5/10
 • Production - 8.5/10
  8.5/10
8.6/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Fransksproget melodisk powermetal leverer superfede skæringer og holder niveau hele albummet igennem…

Jeg blev sgu’ så glad, da jeg så, at et kommende album fra Manigance lå i bunken, der skulle anmeldes, så den snuppede jeg pronto.

Manigance er et fransk melodisk power metalband. De har eksisteret siden 1992, og dette album der har titlen Machine Nation, er det syvende i rækken. Jeg har været ret pjattet med de tidligere skiver fra franskmændene, så det skulle blive interessant at høre, om Machine Nation kunne holde det stabilt høje niveau,

Albummets første nummer er “Adages”,  en lille akustisk appetitvækker, der leder os direkte over i første regulære skæring, nemlig “Face Contra Terre”, og nummeret fungerer rigtig fint som showstarter.

Stilen kan ikke betegnes mere rammende end netop melodisk power metal. Der bliver spillet kompetent motorsavsguitar, og trommerne giver en solid bund. Keyboard er der også plads til, og Didier Delsaux’s solide vokal passer fint til musikken. Jeg synes, hans stemme minder om Christian Augustin, der var forsanger i et andet fedt fransk band, nemlig Sortilege, som havde deres storhedstid i 1980’erne.

Machine Nation holder niveau hele vejen igennem, og med superfede skæringer såsom “Indifferent”, “La Donne Doit Changer” og “Avec Des Si” er der ikke noget at klage over herfra. “Méandres”, som den obligatoriske ballade hedder, er måske nok en kende begivenhedsløs, men det er så også noget af det eneste, der  tæller lidt ned på det samlede indtryk. Og heldigvis bliver den reddet til sidst af en fornem guitarsolo.

Manigance’s tekster er på fransk. Det skal man muligvigvis vende sig til. Personligt synes jeg, det er fedt, og det gør bandet til en del af en stolt fransksproget metaltradition, der inkluderer flere klassebands. Her vil jeg gerne blandt mange andre anbefale H-Bomb, Trust, Vulcain og Demon Eyes.

På trods af 3 års franskundervisning i gymnasiet fatter jeg dog ikke en bjælde af, hvad de synger om, men det gør sgu’ overhovedet ingenting. Er man til netop denne genre indenfor metaluniverset, så er der intet at klage over.

De seks musikere i Manigance fornyer ikke ret meget, men de spiller fandme fint, og på trods af de som regel meget melodiske omkvæd kammer Machine Nation aldrig over i sødsuppe.  Bandet fastholder en heavy kant på  samtlige numre, som gør, at I fint kan tage skiven med til næste møde i Metallogen uden at blive til grin.

Jeg anbefaler hermed absolut det nye album fra Manigance. De kan sgu’ godt være Machine Nation bekendt. I samme åndedrag vil jeg da godt lige anbefale jer at dykke lidt ned i bagkataloget også, for der er masser af gode sager at hente der. På det første album leverer de overraskende nok en glimrende cover af Pretty Maids’ “Future World klassiker”.

Så alt i alt en stor metaltommeltot opad herfra.

Kommentarer

kommentarer