Malleus – Storm of Witchcraft

Malleus – Storm of Witchcraft

 • Music In General - 10/10
  10/10
 • Personality - 6/10
  6/10
 • International standard - 10/10
  10/10
 • Production - 9/10
  9/10

Album Info

Malleus
Storm of Witchcraft
Blood Harvest Records
27. oktober 2017

8.8/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Rendyrket metal à la Celtic Frost/Hellhammer og til en hvis grad Bathory. Ingen blues-elementer, ingen jazzede prog spasmer, ingen skøntsyngende vokalist, ingen nåde…

Malleus fra Boston i USA er ude med deres debutalbum og hvilket et af slagsen!

Bandet består af The Hammer, The Relentless og The Channeler. Lur mig om det ikke er kunstnernavne. Jeg kunne ikke lige opdrive, hvem der spiller hvad, men de to sidstnævnte spiller henholdsvis trommer og guitar/vokal i black metal bandet Akrasia.

Albummet er oprindeligt udsendt i efteråret 2016, som self-release (kassette og digital), men Blood Harvest Records har heldigvis besluttet sig for at udgive det både på vinyl, CD og kassette – og det er dæleme et godt valg! Albummet har en spilletid på lige godt 37 minutter, fordelt over 7 numre. Det er absolut ganske passende.

Bandet forsøger ikke at ligge skjul på, at Hellhammer og Celtic Frost er de helt store inspirationskilder. Både lyden på albummet, sangstrukturerne og riffene er som planket direkte fra Death Fiend, Triumph of Death, Satanic Rites, Apocalyptic Raids eller Morbid Tales, Emperor’s Return og To Mega Therion.

Samtidig er der på nogle punkter et strejf af tidlig Bathory også – men det er nok mest vokalen samt nogle enkelte passager i de hurtigere sektioner, der leder tankerne den vej.

Med tanke på, at vi netop har mistet Martin Eric Ain fra netop Hellhammer/Celtic Frost, er det meget passende, at vi netop får en påmindelse om, hvor meget den musik, han var med til at skabe, stadig er en markant bestanddel af ekstremmetallen – også selvom der i Malleus musik, nærmest er tale om en stilmæssig forsættelse og ikke så meget om decideret inspiration.

Er det så rendyrket rip-off eller plagiat, der er tale om? Nej, ikke i mine ører. Det er rendyrket kærlighed til nogle af black og death metal genrens største pionerer. Ligesom Venom og Bathory, er Hellhammer og Celtic Frosts betydning for udviklingen af disse to genrer umulig at komme uden om – og at et band i 2016/2017 vælger at indspille et album med så meget nerve og intensitet, der stilistisk kunne have været fra 1984, vidner om fordums storhed! Kedelig, maskinel metal er her sgu’ ikke meget af – og heldigvis for det.

Produktionen på albummet er en tand ”pænere” end de gamle Hellhammer albums, men lider på ingen måde af moderne faldgruber. Her er intet, der lyder forceret, kunstigt pumpet eller på anden måde fiflet med! Lyden minder meget om den lyd, Celtic Frost har på albummet To Mega Therion.

Albummets første nummer bringer straks et smil frem, så snart første riff sætter ind, og den første vokallyd, man hører, er et meget velkendt ”Ugghh!”, som en hvis hr. Tom Gabriel ”Warrior” Fischer har udødeliggjort!

Præcis som Hellhammer gjorde brug af i nummeret “Triumph of Death”, så gør Malleus også massivt brug af feedback og vreden guitarlyd som intro til flere numre, bl.a. “Blackened Skies” og “Demonology I”.

Det er formålsløst at gennemgå de 7 numre, da alle numrene er baseret på simple riffstrukturer, så lad mig derfor blot pointere, at hvis du kender Hellhammer/Celtic Frost (og det gør du naturligvis!), så har du et ganske klart billede af, hvordan numrene er opbygget.

Tendensen i Malleus’ musik er dog de hurtigere numre fra forbillederne, og det er også her, at indflydelsen fra Bathory gør sig gældende, om end den indimellem forsvinder lidt i lyden af Schweiz’ største og mest betydningsfulde bidrag til musikken (ja, til AL musik – det er min overbevisning!).

Variation er en by i Rusland, og progressivitet skal du lede længe efter. Det her er rendyrket metal! Ingen blues-elementer, ingen jazzede prog spasmer, ingen skøntsyngende vokalist, ingen nåde, intet smukt – ”Only death is real!”

Martin Eric Ain (18.6.1967 – 21.10.2017), R.I.P.

Storm Of Witchcraft er ude nu på Blood Harvest Records.

https://bloodharvestrecords.bandcamp.com/album/storm-of-witchcraft-12lp-cd-mc

Kommentarer

kommentarer