Madman’s Choice – Vanity

Madman’s Choice – Vanity

 • Music In General - 8.5/10
  8.5/10
 • Personality - 7/10
  7/10
 • International standard - 8/10
  8/10
 • Production - 9/10
  9/10

Album Info

Madman's Choice
Vanity
Rambo Music (Gain/Sony)
8. december 2017

8.1/10
User Rating: 4.7 (3 votes)
Sending

Alice In Chains-inspirede svenskere brillerer med topprofessionel udførsel, gode numre og veltilpasset produktion på bandets debutalbum…

Yepper, så skal vi et smut over sundet igen, og det plejer sgu at borge for kvalitet. Nærmere bestemt går turen til Göteborg, hvor bandet Madman’s choice huserer.

Madman’s choice er en kvartet, der består af Peter Gustafsson – bas, Gustav Linde – Guitar, Patrik Petersson, og på vokal har de Morgan De Boer.

De 4 gutter lover os en omgang Heavy Rock & Roll med inspiration fra Grunge, Alternativ og progressiv Rock.

Jeg er helt tryg ved inspirationen fra alternativ og progressiv rock. Det er lige min hjemmebane. Grunge derimod kan jeg, for nu at sige det på rent jysk, sgu’ godt være lidt lunken ved. Hvis vi snakker Alice in Chains eller Soundgarden modellen, så kan jeg fint være med. Hvis det derimod er den Nirvana/Pearl Jam-agtige version af Grunge universet, Madman’s Choice har gang i, ja, så vil jeg sgu’ hellere til banko i den lokale hal eller se en Bulgarsk kortfilm.

Nå, skiven er betitlet Vanity og er Madman’s Choice’ debutalbum. Pladen lægger fra land med nummeret Derailed, og jeg kan bare konstatere, at hvis du er til Alice in Chains, så bliver du MEGET glad her. Måden, nummeret er bygget op på, brugen af vokal harmonier, alting stinker langt væk af inspirationskilden fra Seattle. Om det så er Morgan De Boers stemme, så lyder den meget som Jerry Cantrells, dog tilsat et skud Axl Rose, men det er vel heller ikke så ringe endda.

De næste numre fortsætter i samme stil og sound….Musikken bliver dog aldrig ensformig, der er fin variation i tempo og styrke. En akustisk guitar eller to bliver der også gjort plads til.

Jeg kan godt lide, hvad jeg hører. Madman’s Choice er yderst kompetente musikere, og Morgan De Boer har en super fed stemme.

Jeg synes ikke, der er ret meget alternativ eller progressiv rock i rillerne, men i det her tilfælde gør det heldigvis egentlig ikke ret meget.

Musikken er topprofessionelt udført. De enkelte numre er gode, og solidt fremført, og produktionen passer fint ind i helheden. Hvad det produktionsmæssige angår, så er lyden er heldigvis ikke blevet for fesen. Der er sgu bid i bunden.

Det bliver spændende at følge det svenske band i fremtiden, og lad mig bare konstatere, at jeg slipper for bankohal og Bulgarsk kortfilm i denne omgang.

Madman’s Choice kan være virkeligt tilfredse med deres første udspil. Det er ikke originalt, men det svinger satme stort, og har du en hang til Alice i kæder, så er Vanity et absolut must……


OBS. Der er desværre endnu ingen video at finde med Madman’s Choice, men på bandets Facebook profil, som du klikker dig frem til her, kan du finde sange og info – og sandsynligvis også et videoudspil om ikke så længe.

Kommentarer

kommentarer