Long Distance Calling – Boundless

Long Distance Calling – Boundless

 • Music In General - 10/10
  10/10
 • Personality - 10/10
  10/10
 • International standard - 10/10
  10/10
 • Production - 10/10
  10/10

Album Info

Long Distance Calling
Boundless
Inside Out Music
2. februar 2018

10/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Instrumental progressiv heavy rock fra Dortmund og et af bandets absolut mest vellykkede udgivelser…

Okay, så skal vi et smut til Tyskland for at finde dagens band. Nærmere bestemt skal vi til Dortmund-området, hvor Long distance Calling huserer.

Long distance Calling består af Dave (guitar), Flo (guitar), Janosch ( trommer) og Jan (bas), og de har netop udsendt deres 6. album betitlet Boundless, hvilket jeg i skrivende stund har fornøjelsen af at have albummet på spillen.

De tyske gutter udmærker sig ved, at de hovedsageligt gør sig i instrumentale numre. På tidligere skiver har der indimellem været enkelte numre med vokal, og blandt andet har John Bush (Armored Saint/Anthrax) lagt stemme til en enkelt sang på et tidligere album. Denne gang går bandet dog all in på musik uden vokal, og det syntes jeg sgu’ fungerer til perfektion.

Boundless sætter fra med nummeret “Out There”, som indledes med en sej, tung trommerytme, der bygges op med stærk guitarbund og nogle ret fede Spacey Hawkwind-agtige guitarfills ind over. Uden at gå i detaljer med resten af sangene på skiven, vil jeg sige, at Long Distance Calling holder fanen højt hele vejen igennem samtlige af de små 60 minutters musik.

Stilmæssigt er vi ovre i en blanding af god gammeldag heavy rock med kraftige prog elementer, eller måske er det prog med kraftige heavy rock elementer… Nå, det er pisse lige meget, for I praksis vil det sige, at Long Distance Calling veksler mellem tungt rifferi og mere atmosfærisk flydende stykker, og det er skidegodt.

Jeg kender Long Distance Calling fra tidligere albums, og de skuffer mig heller ikke denne gang. Tværtimod er dette en af deres absolut mest vellykkede udgivelser.

Boundless bliver aldrig ensformig, dertil er kvartetten simpelthen for rutineret, men selvom Long Distance Calling også er supergode musikere, så  forfalder de aldrig til blærerøvsagtige tiltag. Vi har ganske enkelt at gøre med et album, der består af 8 velskrevne og svingende rocksange.

Selvfølgelig er det lidt specielt, at der ingen vokal er på skiven, men i det her tilfælde behøves den faktisk ikke.

Bandet er ofte på tour, men indtil nu desværre kun syd for Pöetzsch og Duborg. Det kunne være ret fedt at få dem lidt tættere på, for jeg er overbevist om, at de også kan levere varen live

Så er du interesseret i at prøve noget lidt anderledes, så giver jeg i hvert fald Boundless de bedste anbefalinger med på vejen. I øvrigt er kiksen pakket ind i et superlækkert cover med en flot booklet, så også der er der kælet for detaljerne.

Til sidst skal det lige råbes ud, at det blev en 10’er på alle hylder herfra.

Kommentarer

kommentarer