Le Fox Holes – Le Fox Holes

Le Fox Holes – Le Fox Holes

  • Music
  • Personality
  • Airplay Potential

Album Info

Le Fox Holes
Le Fox Holes
Target Records
2015

4.5
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

 Stærkt charmerende Redneckrock i storbyformat

redaktionen-stig-nyeng3Vigtigt: Dette produkt er tidligere blevet anmeldt i Rockstruck til en samlet score på 4.5, men efter at vurderingskriteriet “Production” er udskiftet med “Airplay Potential” har karakteren muligvis ændret sig en smule.

World music i ordets bogstaveligste forstand

World music er normalt ikke en genre, Rockstruck ynder at udforske, men i tilfældet, Le Fox Holes er jeg sgu’ nødsaget til at gøre en stor undtagelse. I forhold til den Københavnerbaserede rockkvartet med det noget særprægede navn er der nemlig ikke tale om den oftest enerverende musiske genre, men derimod en bandkonstellation udsprunget af så nationale forskelligheder som Danmark, USA og Tasmanien.

En enkelt EP… and lots of more to come, please!

Le Fox Holes, der består af Silky på bas og Ibber på trommer (begge oprindeligt fra Silkeborg, men nu bosat i København ligesom resten a bandet) samt den amerikanske sanger, Juju og til sidst guitarist Yum Yum aka Saint Hamilton fra Tasmanien, mødtes tilfældigt på Café Dyrhaven på Vesterbro (København) i tidernes morgen, og med en fælles passion for både øl, skateboarding og rock’n’roll fandt de fire livsnydere hurtigt sammen, hvorefter Le Fox Holes var en realitet. Sange blev skrevet, og gigs blev spillet, og pludselig en dag blev Le Fox Holes opdaget af danske Target Records under Nordic Noize Festival i 2013, som efterfølgende tilbød dem en pladekontrakt. I første omgang lyder kontrakten kun på en enkelt EP for, som Ibber fortalte undertegnede kort før udarbejdelsen af denne anmeldelse, at sende en føler ud til folket. Men efter at selv samme EP har roteret næsten dagligt, siden jeg modtog skiven for efterhånden en god rum tid siden, skulle det virkeligt undre mig meget, om det bliver det sidste vi får at høre fra disse fire gæve rock’n’rollere.

Et mesterværk af en ørehænger

Den tre sange lange (læs: korte) EP, der i øvrigt bærer samme navn som bandet selv, begynder med, hvad der meget vel også kunne gå hen og blive Le Fox Holes’ signatursang. “Crossroads” er titlen på sangen, og har du først lagt ører til dette lille mesterværk af en ørehænger, må du som jeg erkende, at Le Fox Holes sandsynligvis vil være at finde på den københavnske rockscene et godt stykke tid endnu. Bevares, klichéerne dyrkes i hobetal på dette singleudspil, og det samme gør sig i øvrigt gældende for de to resterende skæringer på EP’en, men den manglende originalitet til trods, kan jeg sgu’ ikke huske, hvornår en potentiel rockklassiker som denne sidst udsprang fra dansk jord. Dernæst følger de to uptemposange, “French Tickle og “King Of The World”, der på bedste vis blander den klassiske 70’errock med et mere 80’erpræget punkrockislæt – en smule à la The Clash (som i “Should I Stay Or Should I Go”) og Ramones, men selv om disse efter min mening ikke når helt samme højder som førnævnte “Crossroads”, er der altså ingenlunde tale om ligegyldig fyld-ud musik af dén grund.

Den ægte vare i sin mest ærlige form

Bandet sprudler slet og ret af ren energi samt en næsten ubeskrivelig stor forkærlighed for de klassiske rockdyder, og blander du dét sammen med forsanger Jujus stærkt karismatiske vokal, der nok mest af alt minder mig om Caleb Followill på Kings Of Leons allertidligste LP, Youth And Young Manhood (et lettere punket og langt mere provokerende rockalbum end alt deres nye crap) , har du, hvad jeg bedst kan karakterisere som den ægte vare i sin mest ærlige form.

Stilmæssigt er vi udover tidligere nævnte samenligninger ude i noget Jet møder The Rolling Stones møder AC/DC, mens trommeslager Ibber også nævner Thin Lizzy som én af de større inspirationskilder, men også en smule Bob Dylan synes at være til stede især i forsanger Jujus vokal, dels på den måde, hvorved Juju fortæller sine historier, samt på den måde han til tider nærmest vrisser sine toner ud igennem EP’ens tre sange.

Det er bonderøvsrock i storbyformat skåret helt ind til benet og simplificeret ned til de allerførste toner, beats og akkordskift i genrens efterhånden snart 70 år lange historie. Ingen dikkedarer. Ingen Jantelov. Men til gengæld masser af charme, selvtillid og mega fed musik, som vores allesammens oldefar Keith og co. skruede den sammen på blandt andet Exile On Main Street i bandets yngre dage.

Interviewet, der udeblev… Indtil videre

Afslutningsvis har jeg kun at tilføje, at et mindre interview med trommeslager Ibber faktisk var faldet på plads, men grundet Ibbers mildt sagt kortfattede besvarelser, hvilket dog muligvis skyldtes træthed efter en længerevarende US-tour, har jeg i stedet besluttet ved senere lejlighed at drikke mig i hegnet over en længere snak med drengene på selv samme bar, hvor de for første gang mødtes. Såfremt, selvfølgelig, at de indvilger i dette.

Le Fox Holes udkommer på Target Records d. 21. August 2015.

Kommentarer

kommentarer