Kadavar – Rough times

Kadavar – Rough times

 • Music In General - 8.5/10
  8.5/10
 • Personality - 8/10
  8/10
 • International standard - 9/10
  9/10
 • Production - 8.5/10
  8.5/10

Resume

Kadavar
Rough times
Nuclear Blast
29. september 2017

8.5/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Endnu engang byder tyske Kadavar op til rendyrket retro rock, der dog kvalitetsmæssigt hæver sig væsentligt over standardniveauet og måske med tiden godt kan findes på hylden over klassikere…

Ekko fra 70’erne

Tyske Kadavar giver lyd fra sig igen med dette – deres fjerde studie album, siden de startede i 2010.

Bandet har lige fra starten deltaget i den efterhånden omfattende retro-rock og metalbølge, der også inkluderer bands som Rival Sons, Wolfmother, Blues Pills og lignende, og på Rough Times bliver vi budt på mere af det samme. En velfungerende blanding af stoner rock, blueset doom og psykedelisk heavy med guitaren i front og frontman Christoph ’Lupus’ Lindemanns lige dele melodiske og stenede vokal.

Ser man bort fra den i øvrigt rigtig fine produktion kunne albummet sagtens lyde som noget, der var udgivet i midten af rockens gyldne årti, 70’erne. Man ser det nærmest for sig – i vinduet af sin favorit plade-butik, de nye albums fra Black Sabbath, Led Zeppelin, Blue Cheer og så Kadavar, side om side. Det ville bandet med garanti have elsket. De ligner også nogen, der er taget direkte ud af den tid med deres lange hår og skæg, som de i øvrigt heller ikke er blege for at svinge med.

Gang i kadaveret

Kadavar lægger på denne nye plade ud med et ganske fint titelnummer, og lige fra starten af bliver lytteren budt på tunge riffs og et solidt groove, som man sagtens kan bevæge sit eget kadaver til. Tempo-posen er rystet fint over albummet således, at man får et helt rigtigt mix af hurtige, skarptskårne numre og lidt langsommere og rifftunge sager. Både fjerde nummer “Die Baby Die” og lidt senere “Words Of Evil” foregår begge i et raskt tempo, som man kan kaste sig rundt og svinge garnet til (hvis man ellers har nok af det). Hovedet vil i hvert fald ikke sidde stille! Førnævnte “Words Of Evil” har endda et lille bitte ekko af Black Sabbaths udødelige “Paranoid”, og hvis det ikke er en anbefaling i sig selv, ja så ved jeg ikke, hvad man ellers skal sige om den sag.

Af de lidt tungere numre er “Skeleton Blues” og “Tribulation Nation” ganske gode tilføjelser til bandets repertoire med deres insisterende riffs.

Skåret som en klassiker

Mange rock- og metalfans har deres egen mening om, hvad et album skal have for at kunne bære titlen som en decideret klassiker. Indenfor denne genre mener denne anmelder, at det er et stort plus at kunne skrive medrivende sange og holde et højt niveau over hele pladen, så man undgår alt for mange sange, der føles som fyld. Og som tidligere nævnt er det også en god ting, at albummet ikke lyder som én lang sang, men at man derimod kan skelne numrene fra hinanden.

Kadavar forstår dette fuldt ud, og udover at fordele tempoet på albummets 10 sange, så forkæler de lige lytteren med en vaskeægte ballade som næstsidste nummer betitlet “You Found The Best I n Me”. Og for lige at blive ved diversiteten, så slutter pladen med et stykke musik med fransk spoken-word indover. Det var der nok ikke mange, der lige så komme, men fedt at de også byder ind med lidt uventet.

Udover denne outro er der ikke nogle overraskelser at hente i musikken, da genren jo er ganske velkendt og har været spillet i årtier. Pladen har dog kvalitet til at svinge sig op over mængden af udgivelser, der konstant rammer fans af genren, men den er dog ved de første par gennemlytninger ikke helt på klassikerniveau. Men bestemt et fedt album, og folk, som er til klassisk 70’er heavy, går ikke galt i byen her.

Bandet spiller snart i Pumpehuset og er anbefalelsesværdige at både se og høre live. Her får den derudaf med fede riffs og guitarlir, så snyd ikke dig selv for oplevelsen, hvis du er til denne genre!

Rough Times udkommer på Nuclear Blast i morgen, d. 29. september 2017.

Kommentarer

kommentarer