Interview – The Interbeing

Interview – The Interbeing

Jeg tror ikke, at der er nogle bands, som synger på engelsk, som vil betragte Danmark som stor nok. Metalmusik især er en meget international genre, og vi værdsætter anerkendelsen i udlandet…

“Københavnernes andet album blander genrer som electronica og melodisk smukt futuristic metal, og kan du abstrahere fra den noget brogede stil, er det fandeme hele ventetiden værd”, skrev Rockstruck.dk’s anmelder, Mads Stokholm Lambrecht tilbage i juni 2017 om The Interbeings andet album, Among The Amorphous.

Karakteren 8.8 ud af 10 taler vist for sig selv, så en efterfølgende opfølgning på bandet og hvad der p.t. rører sig i The Interbeing-lejren var selvsagt uundgåelig.

Det har vi nu gjort med dette lille interview med bandets forsanger, Dara Toibin, og derudover skal der også lyde en stor tak til vores kollegaer på metaladay.dk og i særdeleshed Mark Stoumann for livefotoet længere nede i interviewet.


1. En kort beskrivelse af bandet…

Vi er The Interbeing fra København, Danmark, og vi formede bandet tilbage i 2006. Vi ønskede at skabe metal musik, som var meget atmosfærisk og med et tematisk koncept. Alle sangene er skrevet med “The Interbeing” som hovedkarakter. Vi udgav vores debutalbum Edge of the Obscure i 2011 og vi modtog en meget stærk positiv respons både i Danmark og i udlandet, og vi turnérede i flere lande efterfølgende. I 2013 begyndte vi at skrive vores 2. plade Among the Amorphous, som blev udgivet den 23. juni i år.

2. Hvad har I gang i for tiden?

Vi er næsten lige vendt hjem fra en 3 ugers tour med australske Twelve Foot Ninja, hvor vi spillede i 6 europæiske lande, og i sidste weekend afsluttede vi vores efterårstour med 2 danske shows i Århus og København. Det har været et helt fantastisk efterår. Lige nu skal vi se på nye ideer til næste plade.

3. Kan I fortælle om tilblivelsen af jeres seneste udgivelse?

Vi lavede en begynderfejl ved først at påbegynde pladeskrivningen 2 år efter sidste udgivelse, hvilket gjorde at vi skulle starte helt forfra. Derudover skulle vi finde nye måder at skrive på, da vi alle pludselig havde familier og ambitiøse karrierer ved siden af. Men vi samlede alle ideer, stykke for stykke, begyndte at strukturere sangene og så forme de tematiske koncepter.

4. Hvilke sange er jeres personlige favoritter på skiven?

Jeg er personligt ret glad for åbningsnummeret “Spiral Into Existence”, som smadrer godt igennem, og vi er alle meget glade for “Purge the Deviant”, da det er et anderledes nummer sammenlignet med mange af vores andre sange.

5. Har udgivelsen åbnet nye døre for bandet?

Ja, helt bestemt. Nu er der kun gået lidt over 4 måneder siden udgivelsen, men det er bestemt årsagen til, at vi fik lov til at spille på Copenhell på udgivelsesdatoen, spillede på Euroblast i Tyskland og kom på tour med Twelve Foot Ninja. Så det er gået stærkt siden udgivelsen, hvilket passer os godt.

6. Hvordan fandt I frem til den stil, I bevæger jer i, og hvor meget betyder det for jer at holde jer indenfor de fastsatte rammer?

Vi prøvede at flette alle de genrer, som vi var inspirerede af, sammen i én. Vi er alle fans af moderne genrer, som inkorporerer elektroniske elementer. Derudover var jeg især meget inspireret af storladne soundtracks og litterære temaer. Vi føler, at vi har fundet den ideele kombination, men vi føler os ikke begrænset af den. Vi har eksperimenteret mere på vores anden plade, end vi gjorde på vores første, og vi kommer nok til at eksperimentere endnu mere på vores tredje plade.

7. Hvilke instrumenter + forstærkere er jeres foretrukne at spille på?

Vi er utrolige glade for vores custom made guitarer og basguitar af Dahlberg brødrene. De spiller skidegodt og er superseje. Derudover er vi også rigtig glade for vores Line 6 POD HD500x boards, som vi har brugt i et års tid, og som har erstattet vores konventionelle forstærker+kabinet løsning. Vi sætter også stor pris på vores Sennheiser mikrofoner og Zildjan bækkener.

8. Er teksterne vigtige for jer, og hvad omhandler de?

Teksterne er utrolig vigtige for os, da det er dem, som skaber udviklingen af bandet og The Interbeing fra start til nu. Udviklingen har været kronologisk, og vores anden plade er en fortsættelse af vores første. Among the Amorphous handler om, at The Interbeing bliver hidkaldt til at møde sine skabere for at opdage sit formål, men han ender med at gøre oprør mod sin egen skæbne.

9. Er Danmark stor nok i forhold til dén genre, I spiller i, eller vil I gerne ud over grænserne?

Jeg tror ikke, at der er nogle bands, som synger på engelsk, som vil betragte Danmark som stor nok. Metalmusik især er en meget international genre, og vi værdsætter anerkendelsen i udlandet og håber såvel på flere fans i Danmark som i udlandet.

The Interbeing – Copenhell 2017. Foto af Mark Stoumann fra Metal A Day (metaladay.dk) og publiceret på Rockstruck.dk med accept herfra…

10. Nogle særligt fede spillesteder, I gerne vil ha’ lov at fremhæve, og hvorfor er netop disse gode at spille på?

Vi har altid elsket Vega og Voxhall, da akustikken og indretningen på disse steder er fede. Men der er også ældre steder såsom Loppen og den store sal i Pumpehuset, som stadig klarer mosten rigtig godt.

11. Hvad er bandets sjoveste/værste/vildeste oplevelse indtil videre?

Vores sjoveste og vildeste oplevelse indtil nu har nok været denne 3 ugers tour med Twelve Foot Ninja. Det var en oplevelse for livet, og de gutter er bare så cool at dele bus med. Den værste oplevelse var nok, da vi kort tid inden vores supporttjans for Stone Sour fik at vide, at vores trommeslagers nyfødte barn muligvis havde kræft. Jeg glemmer ikke min ekstremt store respekt for vores trommeslager Kristoffer, som alligevel stillede op og fyrede et fedt show af. Heldigvis blev deres barn erklæret rask efterfølgende.

12. Hvem ville I allerhelst opvarme for, hvis der var frit valg på alle hylder?

Lige på stående fod ville vi nok sige Gojira, Meshuggah, Deftones eller Soilwork. Nogenlunde i den rækkefølge.

13. Hvad er det fedeste ved at spille I band? Og hvad er det sværeste?

Det fedeste er sammenholdet. Vi har en skidegod kemi indbyrdes, og det er næsten blevet familiært efterhånden. Derudover er det fedt at dele de her store oplevelser med andre mennesker, som betyder noget for én. Det sværeste er nok de langvarige demokratiske beslutninger. Jeg stemmer for diktatur, men de andre er lidt uenige, haha..

14. Hvilke råd ville I give til nyopstartede / upcoming bands?

Find dét, som er det vigtigste. Det udtryk som definerer jer allerbedst. Og så bliv ved og ved. Hav tålmodighed og ihærdighed, og så skal det sgu nok blive godt til sidst.

15. Hvad er bandets ultimative drøm?

Jeg tror, at vi alle i sidste ende gerne vil nå dér, hvor vi spiller udsolgte shows i Danmark og udlandet og store festivalscener fra nu af og resten af livet. Vi ved ikke, om vi når dertil. Men vi giver det sgu et forsøg.

16. Fremtidsplaner?

Lige nu skal vi gerne Danmark rundt til foråret, og vi håber på at ramme så mange danske byer som muligt. Til sommer håber vi også at ramme en del festivaler, da det også vil give pote. Derudover er vi langsomt begyndt at skrive nyt materiale, så det skal nok blive godt.

17. Et sidste ord?

Vi lagde vores liv og sjæl i vores seneste plade Among the Amorphous, så giv den lyt. Og kom forbi til en af vores koncerter i foråret, da vores musik altid er lige det federe live.


Masser af velplacerede håndkantslag til The Interbeing for at ville medvirke, og alt held og lykke til bandet fremover. Du kan læse anmeldelsen af deres nyeste skive, Among The Amorphous her, og vil du vide mere om bandet, kan du læse om dem ved at følge nedenstående links:

Kommentarer

kommentarer