Interview – Tainted Lady

Interview – Tainted Lady

Guns N’ Roses lavede et comeback i 2017 – Tainted Lady udgav første album i 2017… It’s meant to be!

“Selv iført de allermest bælgøjede Thomas Treo-briller, er der satme ikke meget negativt at spotte på denne til alle tider fremragende debut, der bugner af velskrevne sange, stærke hooklines og sammenspil i verdensklasse…”

Sådan skrev denne anmelder om bandets debutalbum, How The Mighty Have Fallen tilbage i maj 2017, hvorefter undertegnede straks kvitterede med karakteren 10 ud af 10 for den mesterlige indsats.

Vi har taget en snak med bandets karismatiske frontmand, engelsk / danske Michael Catton om debuten, responsen samt alt hvad der ellers er værd at snakke om, og det kan du læse meget mere om herunder…


En kort beskrivelse af bandet…

Vi er Tainted Lady fra Kolding, Danmark, og spiller energisk og aggressiv hård rock. Trommer, bas, to guitarer og en forsanger. Mere skal der ikke til!

Hvad har I gang i for tiden?

Efter udgivelsen af vores debutalbum How The Mighty Have Fallen i maj 2017, har vi spillet rundt omkring i Danmark og lidt i udlandet. Planen er at komme på en udenlandsturné såvel som en Danmarkssturné i 2018.

Tainted Lady – How The Mighty Have Fallen (Mighty Music)

Kan I fortælle om tilblivelsen af jeres seneste udgivelse?

Efter jeg blev forsanger i 2015, følte alle at vores line-up endelig var helt rigtigt, og vi var hurtigt klar til at lave vores debutalbum. Allerede et par måneder efter jeg kom med var vi i Medley Studios med Søren Andersen (Glenn Hughes, Electric Guitars, Jesper Binzer). Han er en fornøjelse at arbejde sammen med. Vi har de samme inspirationer, og han ved lige præcis, hvad vi vil gerne vil med vores musik.

Hvilke sange er jeres personlige favoritter på skiven?

Det er svært at udvælge én, da vi sørgede for, at der ikke var nogle ”fillers” på albummet – men hvis jeg skulle vælge én, ville det nok være “Song of Reckoning”. Til den fik vi også lavet en fed musikvideo, som vi udgav lige inden albummets udgivelse.

Har udgivelsen åbnet nye døre for bandet?

Det har for alvor sat os på landkortet. Vi fik allerede lidt omtale, da vi vandt prisen for Best Danish Music Video ved High Voltage Rock Awards 2017 for vores single “Ampburner” i april, men efter albummets udgivelse har vi virkelig fået meget respons – bl.a. 10/10 i jeres anmeldelse af albummet, så tak for det!

Hvordan fandt I frem til den stil, I bevæger jer i, og hvor meget betyder det for jer at holde jer indenfor de fastsatte rammer?

Fred (trommer) og Anders og Jonatan (guitarer) har spillet sammen siden folkeskolen. Vores kernelyd kommer af, at de har spillet sammen så længe og allerede har fået klichéerne afprøvet og smidt ud af kataloget. Vi synes, at vi har en originalitet, som er kreativ og fangende for lytterne, der ikke bare vil høre en Guns N’ Roses eller AC/DC kopi. Det er vigtigt for os ikke at falde i fælden og skrive en sang, som enhver kunne have skrevet.

Hvilke instrumenter + forstærkere er jeres foretrukne at spille på?

Anders spiller på en Fender Stratocaster, mens Jonatan har Gibson Les Paul, begge med Marshall forstærkere skruet op på 11. Daniel har en Gibson Firebird bas, customized med glimmer og leopardprint rem. Fred spiller hovedsageligt på trommer, men slår egentlig på alt indenfor trommestikkernes rækkevidde. Jeg foretrækker at synge i en mikrofon, men kan godt klare mig uden.

Er teksterne vigtige for jer, og hvad omhandler de?

For os er teksterne lige så vigtige som selve musikken. På “How The Mighty Have Fallen” er det generelle tema at kæmpe for det, vi har kært. “Set Us Free” kritiserer musikindustrien, “Song of Reckoning” drager paralleller til de indfødte amerikanere og handler om, at tage tilbage, det der er vores fra de rige og magtfulde, mens “Ampburner” handler om at klare sig i en verden, hvor terror er blevet en del af vores hverdag. Der er også lysere emner på albummet, som fest og damer, men teksterne handler alle om noget vi kan forholde os til på et eller andet plan. De kommer fra et personligt sted, og det er derfor, de er så stærke.

Er Danmark stor nok i forhold til dén genre, I spiller i, eller vil I gerne ud over grænserne?

Det er svært at være rockband i Danmark. Fansene er derude, men det kan være svært at nå ud til dem, når der er så lidt rock i mainstream radioen i dag. Heldigvis har vi en håndfuld sange, der bliver spillet på myROCK radio og DR P4, som lytterne kan høre! Men det er for uambitiøst ikke at ville udover grænsen – vi vil ud og spille for verdenen, og forhåbentligt vil verdenen gerne høre på os.

Tainted Lady på High Voltage, København. Foto er ikke krediteret, men er skudt af én af High Voltages fotografer…

Nogle særligt fede spillesteder, I gerne vil ha’ lov at fremhæve, og hvorfor er netop disse gode at spille på?

Vi har haft fornøjelsen af, at spille på hjemmebane i Kolding på Godset et par gange, bl.a. til vores release koncert i maj. Det er virkelig et fedt spillested! Vi har også spillet flere gange på High Voltage i København, hvor rockpublikummet kan siges at have hjemme! Det er fedt at spille et sted, hvor publikummet såvel som medarbejderne brænder for rockmusikken.

Hvad er bandets sjoveste/værste/vildeste oplevelse indtil videre?

Det sjoveste må være vores første koncert udenfor Danmark, nemlig vores tur til Makedonien! Vi blev inviteret til en festival af Blended Brew, som flere gange har taget turen fra Danmark til Makedonien for at spille sammen med The Backdoor Band, som vi også spillede sammen med. Festivalen kulminerede i alle tre bands på scenen til et kæmpe jam foran 300 makedoniere. Det var en sindssyg oplevelse!

Hvem ville I allerhelst opvarme for, hvis der var frit valg på alle hylder?

Guns N’ Roses lavede et comeback i 2017 – Tainted Lady udgav første album i 2017… It’s meant to be!

Hvad er det fedeste ved at spille I band? Og hvad er det sværeste?

Musikken og fællesskabet. Det, at du kan få en idé i hovedet, tage ned i øveren med drengene, og voilà – så er din idé pludselig virkelighed. Når man tilbringer så meget tid sammen og alle brænder for det samme, bliver bandet ens familie.

Hvilke råd ville I give til nyopstartede / upcoming bands?

Øv jer, for satan. Øv jeres instrument, øv jer med at spille sammen, øv jer med at skrive sange. I vil uden tvivl være elendige i lang tid, før I bliver gode. Det var Tainted Lady – men det var jo før jeg kom til…

Hvad er bandets ultimative drøm?

Hvem vil ikke gerne være verdens største band? Men hvis vi kunne leve af at spille musik, turnere og lave plader, tror jeg ikke der ville være nogle klager fra os.

Fremtidsplaner?

Tour, tour, tour.

Et sidste ord?

Go buy our fucking album!


En kæmpe tak til Michael Catton og resten af Tainted Lady for at medvirke, og vil I vide mere om bandet, kan I læse om dem ved at følge nedenstående links:

Kommentarer

kommentarer