Interview – Royal Deceit

Interview – Royal Deceit

Der er en grund til, at vi er blevet kaldt genreforvirrede… Hvis vi synes, det lyder fedt, er der ikke så meget andet, der betyder noget…

“En velproduceret omgang melodisk og kompetent NU-metalcore” skrev anmelder Michael Møller Nielsen om danske Royal Deceits anden EP, Psalms For The Corrupt og kvitterede med karakteren 7 ud af 10.

EP’en udkom tilbage i april 2017, og for lige at følge lidt op på bandet og anmeldelsen har vi taget en lille snak med de skanerborgensiske NU-metalhoveder, der i øvrigt består af Mathias Rønde Uldall-Jessen (vokal), Jesper Malmsiø Larsen (guitar), Anders Sangill (guitar), Alexander Jacobsen (bas) og Simon Drachmann (trommer).


1. En kort beskrivelse af bandet…

Vi startede i begyndelsen af 2014 som et gymnasie band, som nu – 3 år efter – er blevet kaldt en solid blanding af Slipknot og Killswitch Engage. Anmelderne er ret enige om, at vi spiller Nu-metal med core elementer, altså Nu-metal-core.

Det er vigtigt for os, at vi internt i bandet har det godt, så vi også kan udstråle vores spilleglæde og energi, når vi spiller live! Vi er som en stor familie.

Alt, der foregår i musikken og i vores performance live, er et udtryk for vores ambitioner, drømme og dybeste taknemmelighed for, at vi står, hvor vi står, og vores ønske er at vise det på allertydeligste vis.

2. Hvad har I gang i for tiden?

2017 har været det travleste år hidtil. Vi udgav endnu en EP med Tue Madsen og har ellers spillet en masse koncerter i hele landet. Så når tiden ikke går med at snakke om, hvad der kan forbedres til næste show eller øve sætlisterne, så er vi fuld i gang med at skrive en håndfuld nye sange. Vi har også testet nogle af sangene af, og de er blevet taget godt imod, så vi er ved at få en ide om, hvordan vores første album skal lyde.

3. Kan I fortælle om tilblivelsen af jeres seneste udgivelse?

Efter SNAP, satte vi os ned og tænkte over, hvordan det kunne gøres bedre. SNAP blev indspillet på 2 dage, så vi var ret enige om, at det første skridt var at have god tid i studiet, men også at være mere velforberedte hjemmefra, så vi vidste, hvordan det skulle lyde. Vi havde alle et klart billede af EP’en, og der er kun få ting, vi ville have gjort anderledes.

4. Hvilke sange er jeres personlige favoritter på skiven?

P.O.D. er der bred enighed om værende det bedste nummer på pladen, da den inkorporerer stort set alle de elementer, vi har udforsket. Det skal siges, at det faktisk er en sang ældre end vores første EP, og den lå lidt i gemmeren indtil vi fik ny trommeslager, og vi begyndte at fokusere på en ny udgivelse. Den ændrede sig og blev til noget storartet, og så er den bare pisse sjov at spille live. Den er episk og storslået, og den er et udtryk ikke blot for vores personlige meninger, men også vores diversitet.

5. Har udgivelsen åbnet nye døre for bandet?

Bestemt, vi har i kølevandet på den nye EP spillet omkring 20 koncerter på et år, blandt andet i selskab med Hatesphere, Illdisposed, Aphyxion, Rising, Electric Hellride og Jinjer.

6. Hvordan fandt I frem til den stil, I bevæger jer i, og hvor meget betyder det for jer at holde jer indenfor de fastsatte rammer?

Der er en grund til, at vi er blevet kaldt genreforvirrede og et genrecirkus. Hvis vi synes, det lyder fedt, er der ikke så meget andet, der betyder noget.

Ligesom man udforsker ny musik, som man lytter til og finder inspiration i, så udvikler vi os også konstant som musikere, og vores musik vil altid være præget af nye elementer fra udgivelse til udgivelse. Vi vil udfordre os selv og prøve at skabe noget originalt og unikt. I fremtiden i forhold til et fuldt album vil udfordringen f.eks. være at skabe den røde tråd og et tema, men vi vil stadigvæk bevare vores integritet og signature.

7. Hvilke instrumenter + forstærkere er jeres foretrukne at spille på?

Anders: Ibanez og Esp guitarer og kører det igennem en Helix LT, som giver mig et hav af muligheder og fantastisk mobilitet.
Jesper: Jeg spiller udelukkende på Schecters guitarer og p.t. gennem in 120w Laney Ironheart.
Alexander: Jeg spiller på Warwick bas, og pt. gennem en SWR SM-900 forstærker.
Simon: Ludvig epic trommesæt – enhver trommeslager ved det er lilletrommen (Tama Star solid maple) og bækkener, det drejer sig om – kort og godt Sabian AA splash, Meinl Costum dark china og 19´m crash, Alpha ride, ellers alt andet, der kan få fanden til at holde sig for ørene og Pearl demon chain doubelt pedal til at losse ham i løgende.
Mathias: Enhver mikrofon kan bruges, så længe jeg kan høres og der er kabel i.

8. Er teksterne vigtige for jer, og hvad omhandler de?

Sangene skal give mening for os, ellers er de ikke relevante at spille, og så ville vi heller ikke kunne give os 100%. Det ville være for falsk, og derfor har vi også droppet noget, der minder om 20 sange, fordi de ikke længere er “os”.
Temaerne i det lyriske aspekt af vores musik omhandler personlige erfaringer med alt i livet, der kan skabe en oprørsk og aggressiv sindstilstand. Teksterne bærer også præg af vores anti-religiøsitet og vor politiske synspunkter. Det er et frirum til at spytte alle tanker ud – lige meget om de er negative eller positive.

9. Er Danmark stor nok i forhold til dén genre, I spiller, eller vil I gerne ud over grænserne?

Det er begrænset, hvor meget metal der er i Danmark. Men det vokser! For hver koncert, vi spiller, bliver vi overraskede over, hvor mange der gider komme og fx høre metal en onsdag aften i en forstad. Så metallen er her, og den vokser, men det betyder ikke, at vi kun vil holde os til Danmark. Når muligheden byder sig, bider vi på.

Mathias – Royal Deceit

10. Nogle særligt fede spillesteder, I gerne vil ha’ lov at fremhæve, og hvorfor er netop disse gode at spille på?

Det ville være synd at fremhæve nogle få, da alle steder er fantastiske på hver sin måde!
Men hvis vi skulle, ville det nok være Turbinen i Randers. Mest fordi den er så stor, og der er så exceptionelt god lyd. Både i fronten, men også på scenen!
Ellers er Kansas City i Odense også et fantastisk sted. Vi har spillet der et par gange, og det er et virkelig fedt sted at spille. Der er altid sødt personale og professionelle lyd- og lysmænd. Og sidst, men ikke mindst spillestedet Blue on Black, da det ligger i samme bygning som vores øvelokale, og da det er ejet af vores forsangers far, så er det en ren legeplads for os, hvor vi kan holde så mange metalarrangementer, vi ønsker! Bl.a. noget vi kalder Djævlebal.

11. Hvad er bandets sjoveste/værste/vildeste oplevelse indtil videre?

Sjoveste oplevelser er nok, når publikum overrasker os. Enten ved at vi får dem til at lave en “wall of death”, eller vi får dem til at løbe frem og tilbage. Eller hvis én kan synge med på en af sangene! Men generelt er det sjoveste og mest interessante at møde nye mennesker og snakke med dem, der kommer og ser os.

Vildeste oplevelse var nok at åbne Midwinter Meltdown eller at opvarme for Aphyxion eller Jinjer. Da vi indspillede EP’en tilbage i December 2016, havde vores trommeslager virkeligt uheldet med sig. Han trådte i den samme hundelort adskillelige gange – lagt af Tue Madsens hund – og trak det med ind i studiet og ind på hans egne pedaler.
Værste oplevelse havde intet med spillestedet, personalet, publikum eller os selv at gøre. Det var om sommeren, da vi skulle spille i Silkeborg på 2. Sal. Der var kogende derinde, og selv publikum svedte ligeså meget som os.

12. Hvem ville I allerhelst opvarme for, hvis der var frit valg på alle hylder?

Killswitch Engage, Slipknot, Veil of Maya, While she sleeps, Beartooth.

13. Hvad er det fedeste ved at spille I band? Og hvad er det sværeste?

Det fedeste er at kunne dele den musik, man sammen har skabt med andre, og bagefter snakke med publikum om det. Det der med at man er et med musikken og dem, der lytter.
Det sværeste er nok, at det faktisk er en forretning, og man skal have et godt netværk for at blive til noget. Men hvis man har talentet og viljestyrken, skal det nok gå.

14. Hvilke råd ville I give til nyopstartede / upcoming bands?

Klø på! Bliv enige, så der ikke er nogen tvivl og ellers så bare fyr den af og hav en fest. Ingen drøm er latterlig eller fortjener nedværdigelse. Lev den, udfold jer og tag jer alle friheder i musikkens verden til at udfolde jer. Fuck begrænsninger, udtryk jer så ægte og autentisk som muligt og vær stolt af det.

15. Hvad er bandets ultimative drøm?

Lige nu lever vi jo sådan set i den, og det går kun en vej. Nu har vi været på danmarks turne, så drømmen er fortsat en europaturne med et album i bagagen.

16. Fremtidsplaner?

Lige nu er fremtidsplanerne at få skrevet en hulens masse fed musik, så vi kan plukke nogle sange ud til en tur i studiet. Vi er allerede godt i gang og har en del sange på plads. Vi håber på at kunne tage i studiet i slutningen af 2018.

17. Et sidste ord?

Tak fordi vi måtte fortælle lidt om os selv! Hvis der ellers er nogle spørgsmål, er vi meget aktive på facebook, og ellers så lyt til noget fed metal, og så ses vi på landevejen! ROYAL DECEIT OUT…


En stor tak til Royal Deceit for at medvirke, og vil I vide mere om bandet, kan I følge dem på nedenstående links, mens I kan læse anmeldelsen af bandets seneste skive, Psalms For The Corrupt her.

Kommentarer

kommentarer