Interview – Diretone

Interview – Diretone

Vi har fået en del fede anmeldelser af det nye album og som følge deraf koncertmuligheder. Men der er sagtens plads til, at flere døre kan åbnes…

“Dansk groove metal med stort potentiale og tydelige referencer til blandt andre Metallica og Megadeth”, skrev anmelder Michael Møller Nielsen om bandets andet album – Random Spins, Fortune Turns – tilbage i juni 2017.

Rockstruck.dk har taget en virtuel snak med Lars (bas + vox) og Brion (trommer), så du – kære læser – har muligheden for at blive lidt klogere på Diretone og gutterne bag, og resultatet kan læses herunder.

OBS. Ovenstående foto er skudt af Michael Caddy, mens bandet er fanget af Jakob Muxoll i livefotoet længere nede.


1. En kort beskrivelse af bandet…

DIRETONE er et københavnsk groove metal band med et tykt organisk udtryk. De nedstemte riffs, fængende omkvæd og den aggressive (dog rene) vokal rammer én hårdt fra start. Bandet er fra 2011, men den nuværende besætning har eksisteret i godt 2 år nu.

2. Hvad har I gang i for tiden?

Vores 2. album RANDOM SPINS FORTUNE TURNS kom på gaden d.16. oktober. I kølvandet på udgivelsen spiller vi koncerter rundt omkring i DK. Blandt andet som opvarmning for Hatesphere i Fredericia d. 25. november.

3. Kan I fortælle om tilblivelsen af jeres seneste udgivelse?

Vi har brugt de sidste 2 år på at arbejde på vores seneste udgivelse. Det starter stort set altid med et par løse riffs og et skelet til en form og sang. Derefter indspiller vi en grov skitse af det nye nummer og arbejder videre med dette udgangspunkt. Stykker bliver flyttet rundt, og alt bliver vendt og drejet, og til sidst ender vi op med den version af nummeret, som vi synes er fedest. Herefter vurderer vi om nummeret er stærkt nok til at komme med på det kommende album.

4. Hvilke sange er jeres personlige favoritter på skiven?

Astray, Kings Head, Random Spins, Fortune Turns, Race Against Time

5. Har udgivelsen åbnet nye døre for bandet?

JA!, Vi har fået en del fede anmeldelser af det nye album og som følge deraf koncertmuligheder. Men der er sagtens plads til, at flere døre kan åbnes.

6. Hvordan fandt I frem til den stil, I bevæger jer i, og hvor meget betyder det for jer at holde jer indenfor de fastsatte rammer?

Vores stil kommer ud af en af Lars’ bedste venner, som i sin tid introdukserede idéen om nedstemte guitarer. Selv når man spiller de mere rockede riffs, så lyder det bare mega fedt og tungt.

7. Hvilke instrumenter + forstærkere er jeres foretrukne at spille på?

Lars: Aria Pro II SB 1000
Brion: Pearl Drums, Anatolian Cymbals, Vic Firth stiks
Patrick Ajasso: Fernades Guitars
Patrick Grønbæch: Gibson Guitars

Vi kører alt guitar, bas og vokal gennem plug-ins via et lydkort ud i en computer både live og i øvelokalet. Dette for at gøre det så let som muligt at rejse rundt med. Det kræver dog, at spillestedet har et ordentligt PA. Heldigvis har de fleste spille steder jo det efterhånden.

8. Er teksterne vigtige for jer, og hvad omhandler de?

Ja, teksterne er super vigtige og handler til dels om virkelige hændelser/ting, der er sket både inde og uden for bandet. Selvfølgelig blandet med lidt fiktion ind i mellem for at det skal gå op i en højre enhed.

9. Er Danmark stor nok i forhold til dén genre, I spiller i, eller vil I gerne ud over grænserne?

Vi vil meget gerne mere rundt i Danmark og har bestemt også ambitioner om at kommer mere ud over de danske grænser.

Diretone. Foto af Jakob Muxoll

10. Nogle særligt fede spillesteder, I gerne vil ha’ lov at fremhæve, og hvorfor er netop disse gode at spille på?

Vi har altid godt kunne lide at spille på Lygten Station. Der er en særlig stemning her, og vi oplever altid, når vi spiller der, at publikum går ekstra meget amok – stage diver og headbanger ekstra meget.

Vi føler os hjemme på Lygten.

11. Hvem ville I allerhelst opvarme for, hvis der var frit valg på alle hylder?

Der er rigtige mange bands, vi gerne vil opvarme for. Af internationale navne kan vi nævne Metallica, Ozzy Osbourne og Pantera (hvis Dimebag stadig havde levet .) Men et stort dansk band som Volbeat eller King Diamond kunne også være super fedt at opvarme for!

12. Hvad er det fedeste ved at spille I band? Og hvad er det sværeste?

Det fedeste ved at spille i band, er det fælleskab/kammeratskab, der opstår i øvelokalet og på scenen. Det sværeste kan nogen gange være at være enig i vigtige beslutninger, eller det at tage stilling til hvad der for bandet er vigtigt at fokusere på lige nu og her, og hvad der skal kigges på, på længere sigt.

13. Hvilke råd ville I give til nyopstartede / upcoming bands?

Spil hvis lysten er der, brug øvelokalet flittigt og lad være med at tvinge noget igennem bare fordi. Brug tid på bandet og tag ud og spil koncerter med andre bands, når I føler jer klar. Der er meget arbejde i musikken ud over musikken, skal jeg hilse at sige.

14. Hvad er bandets ultimative drøm?

At være økonomisk uafhængig for at kunne rejse verden rundt, og det at få spilletid på de store danske samt udenlandske festivaler som Copenhell, Hellfest, download Wacken osv. osv.

15. Fremtidsplaner?

Spille en hulens masse shows og få påbegyndt sangskrivning til album nummer tre.

16. Et sidste ord?

”From the fruit of his lips a man’s word will be heard and the deeds of his hands will return to him…”
Citat fra numret “Kings Head” fra pladen Random Spins, Fortune Turns.


En stor tak til Diretone for at ville være med. Du kan læse hele anmeldelsen af Random Spins, Fortune Turns her, og vil du vide mere om bandet, kan du læse om dem ved at følge nedenstående links:

Kommentarer

kommentarer