Interview – Black Oak County

Interview – Black Oak County

“Hvis de ringer fra Copenhell i morgen, så kan vi godt den dag!”

Den danske hardrockscene er – som jeg vist nok allerede har nævnt et halvt hundrede gange – i dén grad i vækst, men går man målrettet efter den hårdere og mere metalvenlige del af genren, hænger de virkelig fede bands faktisk ikke på træerne. Der er der dog øjensynligt ingen, der har fortalt de vestjyske drenge i Black Oak County, for deres selvbetitlede debut, der udkom i januar på Mighty Music, bevidner om alt andet end musikalsk tørke indenfor netop denne kategori.

“Alt i alt er Black Oak County et både hamrende fedt album og et ekstremt lovende rock band, der sagtens kunne gå hen og finde internationalt fodslaw engang i nærmeste fremtid, og af disse årsager har de fire esbjergensere også fortjent en karakter udover det sædvanlige”, skrev undertegnede i anmeldelsen her på sitet og kvitterede efterfølgende med 9 ud af 10. Af selvsamme årsag har bandet selvfølgelig også fortjent lidt ekstra opmærksomhed, så det giver vi dem hermed i form af dette uovertrufne interview med den esbjergensiske kvartet.

OBS. Samtlige fotos er skudt af Rasmus Alenkær fra Rapix.org.


1. Kan I fortælle lidt om jer selv? 

Black Oak County er:
Niels Beier – Vokal, guitar
Jack Svendsen – Guitar
René Hjelm – Bas
Mike Svendsen – Trommer

Bandet startede i sommeren 2012. Jack og Niels havde mødtes til en lokal koncert, hvor de faldt i snak, og Jack spurgte Niels, om han ikke kunne være stand-in i et band, Jack havde sammen med René. Efter de stand-in shows var overstået, fortsatte Jack og Niels med at mødes og begyndte efterfølgende at jamme sammen. Siden hen kom Mike (Jack’s storebror) med ind til vores jam-sessions, og vi fandt os samtidig en bassist. Han forlod dog bandet, og René overtog herefter tjansen som vores nye bassist.

Vi spiller hard rock – mange anmeldere kalder os alt muligt, som vi umiddelbart ikke kan identificere os med, men som klart er genrer, vi lytter til; southern rock, metal etc. Vi har altid “sat os” på hard rock, fordi det giver en masse muligheder – mange flere, end hvis vi sagde, vi spillede southern metalcore eller whatever. At låse sig fast på en specifik genre, føler vi, ville være en alt for markant begrænsing for os!

Hvad vi minder om er helt op til lytterne af vurdere – dog har vi fra diverse anmeldere hørt, at vi minder meget om nogle af de inspirationskilder vi har. Heldigvis har vi en bred musiksmag i bandet – vi hører hver især alt fra teknisk dødsmetal til pop musik, men nogle af vores største helte inkluderer Black Sabbath, Black Label Society, Motörhead, Black Stone Cherry – foruden alle de andre klassikere (AC/DC, Led Zeppelin, Aerosmith og så videre).

2. Hvordan står det p.t. til i lejren? 

Lige nu gør vi, hvad vi kan for at booke så mange jobs som muligt for at supporte vores spritnye debutplade! Det kræver meget arbejde, men vi bruger slet-slet ikke al tiden på bare det: vi går snart i gang med at kigge på de mange idéer vi har til nye sange, og samtidig er vi ved at øve op til vores kommende shows.

Black Oak County

3. Kan I fortælle om jeres seneste udgivelse?

Vi har lige udgivet en plade, som har været længe undervejs – fordi den slet ikke skulle ha’ været en plade til at starte med! I 2015 gik vi i studiet for at lave en 6-tracks EP, som vi ville bruge som et slags visitkort til spillesteder, festivaller, bookere m.m. Inden da havde vi indspillet en demo på 3 numre, og vores sangskrivning var virkelig kommet langt, siden vi lavede den i 2013!

Efter vores EP var færdig, fik vi den sendt til Mighty Music for at høre, om de var interesserede i at udgive den, men de ville gerne ha’, at vi havde mindst 8 sange, før de ville udgive det på deres pladeselskab. Så vi gik i studiet for at lave nogle flere sange og endte op med en 10 numre lang debutplade.

Vi indspillede i Hansen Studios sammen med Jonas Haagensen (Aphyxion guitarist/producer). Valget faldt på Hansen, fordi det var det mest nærliggende! I København har vi gode kontakter i eksempelvis Medley Studios, men det logistiske i at fragte alt vores grej til/fra Kbh – med indspilning over flere weekender gav simpelthen ikke mening rent økonomisk. Så vi valgte Hansen, da det lå kun 30 minutters kørsel fra vores øvelokale – og så er der jo kommet nogle fuldstændig fænomenalt vellydende plader ud dernedefra i årenes løb!

Hansen Studios var meget besøgt i den tid vi var der – vi måtte indspille i off-hours, da studiet var booket af Dizzy Mizz Lizzy, Volbeat og Amaranthe, samtidig som vi trackede. Så det kostede mange sene nattetimer!

På pladen finder man lidt for enhver smag: der er en ballade, der er noget, der minder lidt mere om metal, noget mere “southern”, noget tungt, og noget hurtigt! Vi er meget tilfredse med, hvordan det hele hænger sammen, da vi har formået at opsummere, hvad vi “er” – eller ihvertfald hvad vi var tilbage i 2015!

Sangene handler om alt fra utroskab, ulykkelig kærlighed, til en “hyldest” til en lokal alkoholiker, og om at være bange for mørke som barn.

Artworket er lavet af Design By Disorder fra Canada, som har lavet masser af fede designs for bl.a. Aerosmith, Mötley Crüe og Sweden Rock Festival. Han har lavet alle designs for os, om det så har været til merch, pladecover eller andet. Vi er meget glade for vores samarbejde med ham!

4.Hvordan fandt I frem til den stil, I bevæger jer i, og hvor meget betyder det for jer at holde jer indenfor da fastsatte rammer?

Som nævnt går vi ikke op i, om vi spiller det ene eller det andet. Vi prøver bare at lave noget musik, der “giver noget” til os alle sammen, og så er vi lidt ligeglade med, om hvilken genre det falder inden for. Dog er der klart nogle forbehold, men vi har indtil videre ikke fundet på noget, hvor vi har vurderet, at det ikke ville passe ind i vores univers. Nu her, hvor vi står over for en ny skrive-periode, kommer der klart en masse idéer ind, som er all-over-the-map! Det er noget af det, der gør det så pisse sjovt at spille i band!

I de tidlige år var vi meget inspireret af Black Sabbath og Zakk Wylde. Niels var særlig meget (!) influeret af Zakk, og det bar sangskrivningen klart præg af. Som tiden gik opdagede vi flere og flere bands, som vi præsenterede for hinanden, hvoraf nogle af dem virkelig ramte os hårdt. Black Stone Cherry var et af disse bands, der virkelig har efterladt et aftryk på, hvordan vi skriver sange.

5. Hvilke instrumenter + forstærkere er jeres foretrukne?

Niels spiller: Gibson Les Paul guitarer, Fender Telecaster, Marshall JVM 410hJS
Jack spiller: Gibson Les Paul guitarer, Marshall Super Bass (1975)
René spiller: Fender Precision basser, Marshall JCM 800 Bass (ca. 1980)
Mike spiller: DW Collectors Edition, 13”, 18”, 24”. Sonor Snare.

Vi er et Marshall band, men har alle været vidt omkring hvad angår forstærkere: Mesa Boogie, Orange, Peavey, etc., men vi er altid vendt tilbage til Marshall, Gibson og Fender. Den kombination er det umenneskeligt svært at gå galt i byen med, når man spiller rock!

6. Er teksterne vigtige for jer, og hvad omhandler de?

Teksterne er til dels vigtige. Ikke alle sange på pladen handler om noget personligt, men nogle gør klart – Niels skriver de fleste tekster, og han får lidt lov til at gøre, som det passer ham. Vi andre har endnu ikke haft behov for at bryde ind og rette på noget, men det er heller ikke sådan, at vi ikke kan komme med nogle idéer, uden de bliver hørt!

Alle teksterne på den første plade bunder i noget personligt, som de fleste mennesker kan relatere til på en eller anden måde. Vi har alle prøvet at være rasende på en person, har haft hjertekvaler, eller forstår hvad det vil sige at eksempelvis være mørkeræd – vi går meget op i  at vores tekster skal være til at relatere til.

7. Har udgivelsen åbnet nye døre for bandet?

Klart! Gennem udgivelsen af pladen på Mighty Music har vi fået en masse fantastiske anmeldelser fra hele verden (og dermed tusind tak for jeres dejlige anmeldelse!), og i kraft af at vi har en plade ude på et pladeselskab, kan vi også mærke på spillestederne, at de vågner lidt op – sådan “Ok, de er på Mighty? Så må der sku være noget om snakken!”.

Derudover har vi fået masser af airplay på MyROCK med både vores debutsingle “Mad Dog”, men særligt med vores anden single “If You Only Knew” – sidstnævnte er virkelig blevet taget godt imod, hvilket varmer vores vestjydske hjerter utroligt meget! Vi rammer snart 100.000 afspilninger på den sang på Spotify! Det er helt sindssygt!

8. Hvordan forsøger I stilmæssigt at skille jer ud fra mængden af de mange andre bands på scenen i dag?

Som sådan gør vi ikke noget aktivt for at skille os ud fra “mængden”. Vi har altid bare gjort det, som giver mening for os. Vi har aldrig talt om at lave vores musik på en anderledes måde for at please andre, for i bund og grund er det hele, det handler om for os, at skrive sange og bare spille musik. Vi er utroligt taknemmelige for, at vi har kunne skrive nogle sange, som et pladeselskab ville udgive, men havde vi ikke startet et samarbejde med Mighty Music, så var vi stadig fortsat med at gøre det, vi elsker alle mest – at skabe og spille musik!

Dog går vi meget op i at være energiske som bare fanden, når vi optræder! Alt for mange gange har vi selv stået til en koncert og har set et band, der bare ikke ligner nogen, der gider være på scenen den givne aften – så uanset om vi spiller for 5 eller 5.000 personer, så er vores show stadig sprængfuldt af høje spark, headbanging, hoppen og andre stage-moves!

9. Er det svært at finde gigs i Danmark med en så relativt lille scene som den danske, eller oplever I, at udbuddet af spillesteder passer fint til efterspørgslen af jeres musik?

Til dels. Selvom vi ikke har sat os på en specifik genre, så falder vi alligevel imellem to katagorier. På nogle numre er vi lidt for metallede til at være et rock-band, og på andre er vi lidt for rockede til at være et metal-band. Publikummet er også lidt derefter: der kommer klart nogle fuldkommen fantastiske mennesker til vores shows, men vi fylder ikke ligefrem Orange Scene op endnu. Men vi er selvfølgelig stadig et ungt band, og vi glæder os til at se, hvad der sker på den front i fremtiden!

10. Nogle særligt fede spillesteder, I gerne vil ha’ lov at fremhæve, og hvorfor er netop disse gode at spille på?

Vi er Esbjerggensere og har derfor altid haft en særligt plads i vores hjerter til Tobakken, hvor vi har spillet en del gange efterhånden; både på deres store og lille scene, på deres ungdomshus, Konfus og på deres egen festival, Made In Esbjerg, som afholdes hvert år. Folkene på Tobakken er lidt ligesom familie for os, fordi vi er vokset op i musikmiljøet i Esbjerg, som, når alt kommer til alt, er en lille by – og lyden dernede er fantastisk!

11. Hvad er bandets sjoveste oplevelse indtil videre?

Den sjoveste oplevelse har nok været vores releasekoncert i hjembyen Esbjerg, hvor vi havde fuldt hus – det kom meget bag på os, at selv om pladen kun havde været ude i knap et døgn, sang folk allerede med på sange, vi slet ikke havde regnet med! Det var fandeme stort at høre et proppet lokale, der bare synger med på vores sange!

12. Hvem ville I allerhelst opvarme for, hvis der var frit valg på alle hylder?

Alt og alle! Vi vil bare ud og spille!

Men når det så er sagt, så ville det klart være en milepæl for os at varme op for vores helte – eksempelvis Black Stone Cherry eller Black Label Society! De har haft så stor betydning for vores band som helhed, og vi er sikre på, at deres publikum passer godt til den musik, vi selv spiller.

13. Hvad er det fedeste ved at spille I band? Og hvad er det sværeste?

Det fedeste er de oplevelser, vi har sammen og det kick vi får ud af at stå på scenen. Uanset om det hele sejler, eller om alt bare går efter alle forventninger, så får vi et adrenalinkick ud af det!

Nogle gange er det sværeste sangskrivningen – det kan være svært at komme med en idé eller et bud på noget, hvor man så nogle gange kan blive stemt ned. Vi er 4 i bandet, og vi har alle lige meget at skulle sige i sangskrivningen, så er der én, der synes, at en idé er pissegod, men tre der synes, den ikke er, så er det naturligvis et lille nederlag. Men man må tage det sure med det søde!

14. Hvilke råd ville I give til nyopstartede / upcoming bands?

ØV JER! Øv for satan!

Der er intet, der er vigtigere end at ha’ sammenspillet og sine egne sange i orden. Prøv så vidt muligt at læse op på sangskrivning; lyt til noget nyt musik en gang imellem, selvom det umiddelbart ikke er noget, der inspirerer jer ved første øjekast!

Og som nævnt – kom ud over scenekanten, når i optræder!

15. Hvad er bandets ultimative drøm?

Hvis de ringer fra Copenhell i morgen, så kan vi godt den dag! Det ultimative for os ville være at spille festivaller af dén kaliber: Download, Copenhell, Rock Am Ring – uanset om det bare er et 15-minutters set på deres mindste scene, så ville det være en enorm drøm, der gik i opfyldelse for os!

Vores album er også ude i Japan og USA, og det ville være sindssygt at komme til et af de lande for at spille et par shows!

16. Fremtidsplaner?

Som sagt går vi i gang med at arbejde på nye sange lige om lidt! Derudover pønser vi på at lave en ny musikvideo eller to, og vi har selvfølgelig nogle koncerter året ud. Vi håber på at kunne booke en masse shows i 2018 og forhåbentligt komme ud på en masse festivaller.

Meget apropos forrige spørgsmål og fremtidsplaner, så skal vi i år spille på Esbjerg Rock Festival, som også er en milepæl for os! Det glæder vi os meget til!

Check vores Facebook side ud (www.facebook.com/blackoakcounty) for at se, om vi ikke kommer forbi en scene nær dig!

17. Et sidste ord?

Tusind tak for jeres spørgsmål, Rockstruck! Det var en fornøjelse at svare på disse!

Og tak til alle jeres læsere, der har valgt at checke os ud – det betyder alverden!

Vi ses på landevejen!


Velbekommen og et stort “selv tak” til almighty Black Oak County for at ville medvirke, og vil du vide mere om bandet, kan du finde dem på følgende sider:

Facebook: http://www.facebook.com/blackoakcounty

Pladeselskab: http://mightymusic.dk/albums/black-oak-county

Kommentarer

kommentarer