Horrid – Beyond The Dark Border

Horrid – Beyond The Dark Border

 • Music In General - 10/10
  10/10
 • Personality - 10/10
  10/10
 • International standard - 10/10
  10/10
 • Production - 9/10
  9/10

Album Info

Horrid
Beyond The Dark Border
Dunkelheit Production
1. juni 2017

9.8/10
User Rating: 3.7 (3 votes)
Sending

Den italienske old school dødsmetal trio lægger i ovnen til en ordentlig omgang øretæver, og skiven står 9 numre stærk, som alle er 100% skudsikre…

AV! AV! AV! SÅ ankom det længe ventede 5. album fra den italienske trio, og undertegnede har kastet sig frådende over denne skive. Fuck parmaskinke, pesto og pasta. Det her er langt det vigtigste, Italien nogensinde har produceret. PUNKTUM!!!

Horrid består af følgende modbydelige individer: Belfagor på guitar, Dagon på bas & vox samt Eligor på trommer, og Beyond The Dark Border er udgivet på noget så passende som Dunkelheit Productions fra Tyskland, som i øvrigt går i fin tråd med den stil, Horrid ligger for dagen.

Siden 1989 har Horrid forsynet verden med den fineste old School død, og heldigvis er der ingen tegn på, at de er ved at slække på konceptet. Horrid har altid været et af de ukendte bands, som ikke rigtig har fået den opmærksomhed, de ifølge denne anmelder burde have fået, men hvis der er nogen som helst retfærdighed til i denne verden, ændres dette NU!!! Så læn dig endelig tilbage, og lad dig blive tromlet ned af denne velsmurte dødsmaskine. Så autentisk som den overhovedet kan blive.

Beyond The Dark Border lægger i ovnen til en ordentlig omgang øretæver, og allerede på åbningsnummeret ”The Black March” får man lynhurtigt en god idé om, hvordan resten af skiven kommer til at forløbe. Der er simpelthen ikke noget at ta’ fejl af i forhold til indholdet af denne skive, når først musikken spiller. Flot klar vokal, klassiske riffs, trommer og basgange, som kan få selv de meste moderne dødsmetalhoveder til at ligne en flok lusede amatører, og så skal vi liiiige hurtigt nævne, at vokalen går lige i dornen på undertegnet. Her sidder man så som voksen mand, med semi telt og det hele, alt imens en sur italiener brøler af en. Det er sgu’ godt, at man er alene hjemme.

Man mærker hurtigt, at disse gamle rotter ved præcist, hvordan tingene skal spille, og de mestrer simpelthen genrens essens til perfektion. Man skal selvfølgelig huske på, at Horrid faktisk også var til stede ved selve fødslen af denne genre, så helt underligt er det vel næppe, at de efterhånden har det under huden.

”Cursed Dunes” og ”Beyond The Dark Border” er p.t. helt klart mine højdepunkter på skiven. Jeg får fandeme kuldegysninger hele vejen fra issen og ned til røvhullet, når jeg lytter til dem.

Noget lårt på skiven? NEJ!! Jeg kunne sgu’ ikke finde noget under de første 100 gennemlytninger. Vi har jo alle forskellige præferencer, så lyt du bare selv efter, men jeg tror sgu’ ikke, at du finder noget mærkbart negativt at berette om. Skiven står 9 numre stærk, som alle er 100% skudsikre, og skulle man en dag drage i krig, ville dette album være perfekt til at få adrenalinen til at pumpe.

Nu begynder jeg vidst bare at køre i ring her, og jeg vil derfor snarest muligt lukke anus. Men dette udspil kan man altså bare ikke leve uden, og jeg vil derfor opfordre ALLE til at rende ud og købe den skive lige med det samme. SÆT I GANG!!

Top Tip!! Spil den ved festlige lejligheder – din mormors fødselsdag, fætter Gufs bryllup, dåb, konfirmation, ja selv en begravelse kunne gå an… jeg er sikker på, at både hovedperson og samtlige gæster vil værdsætte denne gestus.

Der er desværre ingen kommende tour, men jeg krydser alt, hvad jeg har, for at Horrid kommer og besøger vores lille land engang i nærmeste fremtid.

Beyond The Dark Border er ude nu på Dunkelheit Production.

Kommentarer

kommentarer