Estate – Mirrorland

Estate – Mirrorland

 • Music In General - 5/10
  5/10
 • Personality - 4/10
  4/10
 • International standard - 6/10
  6/10
 • Production - 8.5/10
  8.5/10

Album Info

Estate
Mirrorland
Mighty Music
20. april 2018

5.9/10
User Rating: 3.0 (1 votes)
Sending

Den manglende originalitet til trods sætter de russiske powermetal-hoveder rimelig godt fra land på andet udspil. Herefter går det desværre stærkt ned ad bakke…

Nå da, så skal vi et smut til Rusland for at finde dagens skive. Mirrorland er album nummer 2 fra Estate.

Bandet består af Iliand Ferro på vokal, mens guitaren styres af Peter Filevsky, bassen spilles af Vadim Lalayan, og så er der smidt en del keyboard indover af Dmitriy «Mauzer» Efimov…..Jawohl, dem kender vi sgu’ da ingen af, siger I så, og det gør jeg sådan set heller ikke, men der er også gæsteoptrædender af henholdsvis Mats Leven og Mark Boals, og de 2 herrer har da trods alt en del på CV’et.

Estate spiller ifølge pressematerialet melodisk progressiv powermetal, og den slags metal er der jo efterhånden en del på markedet af, så der skal dæleme broderes på stålet, hvis Estate skal slå bredt igennem.

Den sidste CD, jeg anmeldte, var Michael Schenker, og den var unægteligt lidt svag i koderne. Jeg må sige, at vi kommer noget friskere fra land her.

Mirrorland åbner med titelsangen, og det er en heftig lille sag, der vel egentlig godt kunne minde lidt om Pretty Maids, hvis man altså kan abstrahere fra Iliand Ferro’s vokal…..Den er jeg sgutte ret pjattet med, men smag og behag er som bekendt forskellig, så det kan sagtens være, at andre lyttere ser anderledes på det. Bandets tekster er på engelsk, men det er desværre ind i mellem ret svært at høre, hvad manden egentlig synger.

Når der rockes igennem, så er resten af Mirrorland er ret klassisk europæisk powermetal med en del melodiske undertoner. Der er både lidt Dream Theater, Blind Guardian, Iced Earth plus mindst et dusin andre bands over Estates nye album. Kort sagt… Det er sgu’ en smule uoriginalt.

Estate er superkompetente musikere, og nogle af de instrumentale passager har fint russisk bid i kæberne. Blitz soli og kanon lækkert trommespil gør, at jeg ind i mellem næsten bliver begejstret.

Denne begejstring bliver så brutalt kørt ned af nogle skrækkelige og svulstige ballader af den der storladne slags, der bare ikke er til at holde ud… Og når der så i tilgift kommer nogle klistrede Grand Prix-agtige omkvæd, så kan undertegnede altså bare ikke klare mere russisk rødbedesuppe i dag.

Prøv lige at lægge ørerne til Silvery Skies….Jeg tror fandeme, at det er et af de mest elendige stykker musik, jeg har hørt i år.

På positivsiden må det siges, at produktionen sidder ret tæt på bullseye. Det lyder professionelt, og der er bund i spaderne. Coveret er også ret lækkert med en muskuløs gedebuk, der svinger et sværd. Det er næsten falsk varedeklaration, for omslaget lægger op til flere voldsomme narrestreger, end Estate faktisk kan leve op til.

Alt i alt skuffer Mirrorland mig en hel del. Der er simpelthen for mange aspekter, der trækker ned i den samlede karakter, så det bliver desværre en noget nedadvendt tommelbasse herfra.

Kommentarer

kommentarer