Dirt Forge – Soothsayer

Dirt Forge – Soothsayer

 • Music In General - 8/10
  8/10
 • Personality - 7/10
  7/10
 • International standard - 8/10
  8/10
 • Production - 9/10
  9/10

Album Info

Dirt Forge
Soothsayer
Unsigned / Eget pladeselskab
30. maj 2017

8/10
User Rating: 4.6 (5 votes)
Sending

Dansk doom af høj klasse! Er du til tunge riffs, velskruede numre og et album, der føles som en stærk helhed, ja, så er det her, du bør stå på…

Den Københavnske doomtrio Dirt Forge er klar med deres debutskive Soothsayer. Bandet har eksisteret siden 2013, og har således haft god tid til at få musikken helt på plads på landets live-scener, blandt andet som opvarmning for Crowbar og selvfølgelig i øveren.

Det er der kommet et rigtig godt og ikke mindst tungt debutalbum ud af. Musikken er produceret af Chris Fielding, som blandt andet har drejet knapper for andre doomhelte som Electric Wizard.

Gruppen skriver desuden selv, at deres forbilleder blandt andet inkluderer High on Fire, Down, Mastodon og Superjoint Ritual – og det kan man sagtens høre. “The future echoes the past” som der synges i det sidste nummer på albummet, og både her og der sendes der da også et respektfuldt nik eller to til bandets forbilleder.

Langt og tungt

Albummet starter med tre fede riff-tunge numre, hvoraf to af dem varer henholdsvis syv og otte minutter. Det skifter godt mellem slæbende hård rock og hurtigere passager, hvor de gode riffs skinner godt igennem. Særligt nummeret “Bring Me Good Noose” giver lytteren en fin omgang tæsk.

Dirt Forges guitarist har tydeligvis haft god tid til at udarbejde noget klasseguitar, og det får rigtig lov at boltre sig henover en god tung og solid bas- og trommebund. Efter denne åbnings trio af tunge, slæbende numre bliver vi budt på et hurtigt slag i fjæset med den korte og for det meste hurtige “Intet Tabt, Intet Hændt”, der som titlen antyder er iført dansk tekst. Det giver et forfriskende lille break, og det skader aldrig, at man lige husker på, hvor man kommer fra. Metal kan sagtens lyde fedt på dansk. Vokalen er vred og med lidt grus i halsen, uden at det på nogen måde er growl. Og tak for det, for det er faktisk en del af fornøjelsen at kunne høre, hvad der bliver sunget – eller i dette tilfælde råbt og sunget.

Stærk afslutning

Albummet slutter med en trilogi af numre med titlen “Soothsayer 1-3”, med hver sin undertitel til numrene. Alle tre numre er rigtig gode (min personlige favorit er “Soothsayer II: Die waiting”), og de giver samtidig albummet en stærk afslutning.

Bandet skal uden tvivl på landevejen igen og promovere dette fine album, og jeg er ikke i tvivl om, at musikken vil gøre sig rigtig godt på scenen. Er man til tunge riffs, velskruede numre og et album, der føles som en stærk helhed, ja, så er det her man bør stå på. Dansk doom af høj klasse!

Soothsayer er på gaden fra i dag af.

Kommentarer

kommentarer