Diretone – Random Spins, Fortune Turns

Diretone – Random Spins, Fortune Turns

 • Music In General - 7/10
  7/10
 • Personality - 7/10
  7/10
 • International standard - 6.5/10
  6.5/10
 • Production - 8/10
  8/10

Album Info

Diretone
Random Spins, Fortune Turns
Unsigned / Eget selskab
14. oktober 2017

7.1/10
User Rating: 3.0 (1 votes)
Sending

Dansk groove metal med stort potentiale og tydelige referencer til blandt andre Metallica og Megadeth, men som også lyder som noget, man har hørt før…

Så er der nyt metal fra hjemlandet igen. Medio oktober udkommer Diretone med deres nyeste udspil betitlet Random Spins – Fortune Turns.

Albummet er kommet i kassen med bandet selv som ansvarshavende producer, mens den særdeles erfarne Tue Madsen har været behjælpelig med at få projektet helt i mål.

Når vi så tager skiven ud af det i øvrigt ret fede cover, og klasker den på spillen, så får vi en omgang groove metal sparket lige ud i krydderen. Det første nummer hedder “Astray”, og det sætter i nogen grad standarden for resten af albummet.  Musikken kværner sgu’ derud af, lige som den skal.

Forsanger Lars Hørning lyder som en blanding af James Hetfield, Dave Mustaine og ja, sågar Michael Poulsen fra Volbeat, og det er i samme boldgade, Diretone’s inspirationskilder befinder sig. Musikken bærer tydeligt præg af klassiske bands som netop Metallica (fra den sene periode), og Megadeth.

Produktionen er ok, afbalanceret og med mørke undertoner, hvilket giver musikken en lidt tung og dyster stemning, og det klæder albummet.

Diretone losser riffs ud fra en solid 4-mands platform: 2 gange Patrick på guitar, Brian på trommer samt Lars på Vokal og bas. Nummer for nummer har jeg intet at udsætte på musikken. Det svinger fandme, som det skal, og selv den obligatoriske powerballade “Sylvia” fungerer egentlig ok, selv om den kritiske lytter måske nok vil mene, at vi her er ovre i noget, der lyder lidt for meget som en af Metallicas sødsuppesange.

Og her kommer vi så til Random Spins – Fortune Turns‘ udfordring. Det lyder alt sammen som noget, vi har hørt før, og jeg savner altså lidt variation over lydangrebet. Der er ingen tvivl om, at Diretone er habile musikere. Rytmesektion og sanger kan sagtens få de enkelte numre til at fungere, men som helhed bliver det desværre lidt ens i udtrykket.

Jeg er dog overbevist om, at bandet har et hulens stort potentiale, så jeg er bestemt klar til at følge med i Diretones udvikling i tiden, der kommer.

Som en sidste bemærkning skal jeg da ikke undlade at indskyde, at  det vil være ulejligheden værd at fange bandet live, når chancen byder sig, for jeg er sikker på, at en svedig koncertomgang kan give numrene masser af ekstra luft under vingerne.

Random Spins – Fortune Turns er på gaden nu!

Kommentarer

kommentarer