Crocell – Relics

Crocell – Relics

 • Music In General - 10/10
  10/10
 • Personality - 9.5/10
  9.5/10
 • International standard - 10/10
  10/10
 • Production - 10/10
  10/10

Album Info

Crocell
Relics
Longlife Records
16. marts 2018

9.9/10
User Rating: 4.0 (3 votes)
Sending

En mageløs motherfucker af en black death metal-skive og samtidig et album, der bare vokser og vokser med hver gennemlytning…

Crocell fra Aaaaaarhus, smider snarligt deres nyeste epos på gaden. Relics er bandets 5. album siden dannelsen i 2007.

Bandet består af solide kræfter, som enten stadig er aktive eller har slået deres folder i et hav af danske metalbands, bl.a. Illdisposed, Compos Mentis, The Petulant, Panzerchrist, Seed of Heresy og mange andre.
Line-uppen, der har været sammentømret siden 2013, ser således ud: Asbjørn Steffensen – vokal, Rasmus Henriksen – guitar, Tommy Christensen – guitar, Andreas Posselt – trommer, Onkel Kusse – bas.

Crocell har siden udgivelsen af debutalbummet The God We Drowned, bevæget sig fra at være death metal til mere black/death metal, dog uden at give afkald på melodien. På Relics forsætter de den stil, som blev slået an på forgængeren Prophet’s Breath fra 2016.

Relics indeholder 9 numre og har en spilletid på lige knapt 42 minutter. Albummet er ligesom forgængeren Prophet’s Breath indspillet i JBO Sound, og lad det være sagt med det samme – det var et afsindigt godt valg!
Producer Jacob Olsen har ganske enkelt leveret en enestående, fremragende produktion til Crocells musik. Alt, som i A-L-T, er definerbart, men uden at det på nogen måde lyder overproduceret, sterilt eller for pænt.

Hvor Prophet’s Breath stadig mestendels er båret af det melodiske death metal, skifter vægten på dette album mere til melodisk black metal – og det kan meget vel være netop det skifte, der bærer Relics det sidste stykke ad vejen mod fuldkommenhed.

Crocell har formået at krydse grænserne og tage det bedste med fra begge verdener, hvorefter de smelter det sammen til et ugudeligt smukt stykke metallisk perfektion.

Til trods for den noget stringente sti, de har valgt at betræde, så bliver albummet ikke kedeligt og mere repetativt end, at man faktisk har lyst til at høre det igen, når man har nået enden.

Albummet er et overflødighedshorn af riffs og melodiske harmonier. Albummet er dejligt varieret mellem hurtige og ”langsommere” passager. Heldigvis forfalder Crocell ikke til at forsøge sig med progressive elementer, som ellers kunne være en faldgrube for at bevare alsidigheden (ja, det er altså godt i denne anmelders ører).

Der synes ikke at være den store pointe i at dykke ned i de enkelte numre og dissekere dem, da det er lykkedes for Crocell at skabe et album, det bør værdsættes som en helhed. Hele albummets lyd og tematik får en til at føle, at der er noget trist over det, noget melankolsk, noget foruroligende smukt.

Albummet efterlader mig med tanken, at skal civilisationen, som vi kender den, gå under, så kunne dette sagtens være soundtracket.

Hvor Prophet’s Breath sendte Crocell op i toppen af dansk metal, så bør dette album sende bandet på vej mod international anerkendelse. Det er i særdeleshed et topklasse album og i mine ører en meget stærk kandidat til årets danske album (og det allerede meget tidligt på året).

”Desværre” for Crocell – fristes man til at sige – har de skabt et mesterværk, som de får svært ved at overgå… Men det afholder forhåbentligt ikke drengene fra Aaaaaarhus i at prøve igen om 1½-2 år.

Folkens, det her er en mageløs motherfucker af en skive. Der er købepligt! Det er et album, der bare vokser og vokser med hver enkelt gennemlytning.

Relics udkommer på Long Life Records d. 16. marts 2018.

Kommentarer

kommentarer