Cadaveric Incubator – Sermons of the Devouring Dead

Cadaveric Incubator – Sermons of the Devouring Dead

 • Music In General - 8.5/10
  8.5/10
 • Personality - 8/10
  8/10
 • International standard - 8/10
  8/10
 • Production - 8.5/10
  8.5/10

Album Info

Cadaveric Incubator
Sermons of the Devouring Dead
Hells Headbangers
13. oktober 2017

8.3/10
User Rating: 0.0 (0 votes)
Sending

29 minutters finsk død med mere tæsk og smæk end hos Dominatrix Hannelore von Straff på Reperbahn i Hamborg…

Finland! Så er der endelig finsk død og ødelæggelse igen!

Cadaveric Incubator blev dannet i 2004 og har udsendt et par demoer og en split. 13 år skulle der gå, før der endelig var nogen der ville udsende deres debut. Albummet er som sådan udkommet på MC, men CD og LP versionen udgives på Hells Headbangers lige om lidt.
Bandet består i dag af Necroterror – guitar og vokal, Pentele – trommer, Noisehunter – bas. Lur mig om ikke der er tale om kunstnernavne.

Sermons of the Devouring Dead indeholder 12 numre og har en samlet spilletid på 29:10 minutter, hvoraf albummet længste nummer optager hele 3:57 minutter. Lad det hermed være sagt, at det ikke er Dream Theater kompositioner, vi er ude i.

Næh, Cadaveric Incubator spiller død, som i D-Ø-D! Med grindcore og klassiske skandinaviske hardcore punkriffs inkorporeret, som Entombed og Dismember gjorde det.

Albummet er proppet med massive monsterriffs og blastbeats i bedste Carcass stil. Carcass er da også en væsentlig inspirationskilde for Cadaveric Incubator (ja, navnet alene kommer fra en Carcass ”sang”).

Men udover at blæse derudaf på fuld skrald, så er sangene afvekslende nok til at forblive interessante. Finland har fostret mange fantastiske death metal bands, og det, fornemmer man også, spiller en rolle for bandet. Bandets medlemmer har også en fortid i myriader af andre bands indenfor genren.

Produktionen er tilpas kantet og rå. Overproduktion er langt væk. Men samtidig er lydbilledet fint afstemt, og man får tydeligt med, hvad der foregår. Nogle steder falder lyden en smule ”ud”, men det kan snildt skyldes det promomateriale, jeg har fået tilgængeligt.

Under alle omstændigheder så hylder jeg en produktion som denne til Cadaveric Incubators form for death/grindcore. Det passer som svulmende ben i en kompressionsstrømpe!

En smule malurt i bægeret skal der dog være. Jeg kunne godt have tænkt mig, at lyden var en tand mere aggressiv. En kombination af lyden på Dismembers Like an Everflowing Stream og Replusions Horrified havde nok lige gjort det sidste. Men det er nok ikke noget, der sker lige med det første.

For at fremhæve nogle perler, så er albummet første nummer ikke til at komme udenom. ”Gravestench Asphyxiation” starter som lyn og torden med blastbeats og guttural brølen. Det er som at blive smidt direkte ind i en metallisk orkan. Herefter vælter nummeret over i et punket riff, der med det samme sender tankerne tilbage til skandinavisk death metal i starten af 90’erne. Grindcore elementerne fortsætter dog, spredt ud over nummeret.

”The Covenant of Gore” starter ud med et thrashmetallisk riff, der umiddelbart fik mig til at tænke lidt på Exodus. Riffet er gennemgående i sangen, men afløses jævnt fordelt af blastbeats og death metal riffing.

”Unburied Abominations” starter tungt ud med slæbende riffs. Det får dog hurtigt en ende, og det punkede old school death metal tager over, sammen med grindcore elementerne. Et nummer, der på mange måder er rendyrket Carcass.

”Concieved in Filth” er et nummer, hvor hovedvægten er lagt på guitarriffet, og hvor trommeslageren får en tiltrængt pause. Det er midtempo – eller i hvert fald midttempo efter Cadaveric Incubators standarder. I sangens sidste tredjedel opstår et guitarriff, hvor tankerne ledes hen på Death. Det er også her, at tempoet kommer i vejret. Der er dog ikke skyggen af blastbeats i dette nummer.

Generelt er der bare at sige, at Cadaveric Incubator har smidt en hæsblæsende granat efter den intetanende befolkning. Der er som sådan ikke et egentligt dårligt nummer på denne skive. Dog vil jeg nævne ”Horrific Festering Plagues” – albummets sidste nummer, som det svageste.

Efter de sidste skuffende oplevelser af musikalsk art fra vort finske broderfolk – og tak for det, chef! (eipä kestä, Brian – red.), er her endelig noget, som jeg bestemt tror, mine naboer efter en 10-15 timer vil lære at elske! Her er 29 minutter med mere tæsk og smæk end hos Dominatrix Hannelore von Straff på Reperbahn i Hamborg – og det kan vi godt lide!

Har du lyst til en omgang tæsk til dit anlæg, så kan det her være løsningen. Hvis ikke, så prøv alligevel – det kunne være, at dine Nightwish, Children of Bodom og Lordi plader smeltede og gjorde dine naboer en tjeneste.

Undergrunden leverer!

Sermons of the Devouring Dead udkommer på Hells Headbangers d. 13. oktober 2017.

Kommentarer

kommentarer