Bunkerstruck – The Showdown

Bunkerstruck – The Showdown

 • Michael Møller Nielsen - 8.4/10
  8.4/10
 • Tanja Olsen - 8.3/10
  8.3/10
 • Daniel Jacob Slengerick - 8/10
  8/10
 • Brian Krøyer - 8/10
  8/10

Album Info

Bunkerstruck
The Showdown
Independent
15. februar 2018

8.2/10
User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

Debutskiven fra københavnske Bunkerstruck byder på en gennemført omgang solid og tidløs hard’n’heavy rock tilført melodisk vokal, fængende guitar-fræs og inspirationer hentet fra blandt andre Alter Bridge, Deep Purple og Metallica…

Redaktørens forord: 4 anmeldere – ét album! I anledning af egen udgivelse har redaktøren sat hele Rockstrucks stab af faste anmeldere i stævne for at ytre hver deres uforbeholdne mening om hardrock debuten. Og dommen er faktisk mere entydig, end man umiddelbart skulle tro…


Så er der igen nyt på vej fra det blomstrende metalmiljø i lille Danmark. Bunkerstruck er en trio, der består af Ole Kaspersen på trommer, Henrik Juul på guitar og Stig Nyeng på bas & vokal, og The Showdown er titlen på debutalbummet.

Albummets første skæring hedder “Schhh”, men meditationsmusik er det sgu’ ikke. Bunkerstruck nævner selv Deep Purple, Alter Bridge, Metallica og de desværre næsten glemte Cry of Love som nogle af mange ganske fornuftige inspirationskilder. Hehe… Det vidner sgu’ om god smag, og det er heldigvis ikke bare snak, for bandet holder, hvad de lover.

Fra “Schhh” og frem bærer albummet heavyfanen højt, og stilen holder fint hele vejen hjem. Det her er glimrende heavy metal rock & roll.

Der er generelt tale om solide musikere, og The Showdown kan de helt sikkert godt være bekendt. Dette er absolut en godkendt debut skive, og Stig Nyengs let mørke vokal klæder musikken glimrende.

Mit første foretrukne nummer på skiven er “Sigh”, der har sådan et pudsigt mellemøstligt præg over sig, og det fungerer rigtig godt. I det hele taget synes jeg, at de 2 – 3 længste numre på The showdown er de bedste, for her giver bandet sig selv lov til at lege lidt mere i fri dressur, og det kan i hvert fald undertegnede godt lide.

The Showdown bliver også båret oppe af en flot produktion, der er klar, men samtidig dejlig kantet. Det giver helheden et skønt tykt udtryk, så her er der heller ikke meget at klage over.

Til slut kan jeg selvfølgelig klart anbefale Bunkerstruck’s friske debutalbum. Jeg så gerne flere af de længere og mere eksperimenterende sager næste gang, men grundlæggende er The Showdown en fin omgang tidløs heavy rock, og så er den jo altså oven i købet dansk.


Danske Bunkerstruck udkommer den 15. februar 2018 med deres debut The Showdown. Bandet, der består af Ole Kaspersen – trommer, Henrik Juul – guitar og Stig Nyeng – vokal og bas, blev dannet i 2012, og de henter inspiration fra så forskellige steder som Black Sabbath, Soundgarden, Alter Bridge, Slash og Metallica, mens intentionen med deres egne ord er “at spille metalbaseret rock’n’roll, som de selv kan holde ud at lytte til”.

Nuvel – så må vi jo håbe, at vi andre også kan holde ud at lytte til det 🙂

Numrene er udelukkende indspillet i øveren, og albummet er produceret af ingen ringere end Nicklas Sonne. En mand, der udover at agere frontfigur i Defecto, Theory, Malrun og Evil Masquerade, også kører et sideprojekt som producer i Sonne Studios. Talk about being productive…

Med hensyn til coveret synes jeg måske, at de i disse #metoo tider nok burde have valgt et lidt mindre upassende cover. Altså, jeg mener – bare bryster. Hvad tænker de på? Næ, må vi få blod, vold og ødelæggelse. Det ved man da, hvad er!

Af numre, der skal fremhæves, er åbningsnummeret “Schhh”, som er alt andet end stille, men derimod bare kører på lige fra starten, “The Showdown” som leder tankerne hen på Alice In Chains (måske pågrund af vokalen), og “Larger Than Life” – albummets 6. nummer og samtidig den med det mest irriterende omkvæd (altså irriterende på den der bliver-hængende-i-hovedet-på-dig-resten-af-dagen måde). Det er dog alligevel et rigtig fedt nummer.

Og så har vi mit absolutte yndlingsnummer på hele skiven. “Sigh” er 8. skæring, og der er dømt totalt Priest / Accept i både riff og solo. Hele nummeret har en lækker feeling, og den bliver altid hørt mindst 3 gange mere end de andre numre.

I det hele taget er The Showdown et rigtig godt rockalbum. Det er fyldt med lækre riffs, smukke soloer, tung lyd og ægte spilleglæde. Det er et tight album, hvor ingen af numrene stikker af, men alligevel står solidt hver for sig.

Der er heller ingen tvivl om, at de herrer godt ved, hvilken vej instrumenterne skal vende. Det er simpelthen en nydelse fra start til slut.

Det er ikke den dybe tallerken opfundet endnu en gang, men hvad fanden skal vi også bruge det til, når den, vi har, jo så åbenlyst stadigvæk fungerer?!.. Og det endda ganske glimrende.

Bunkerstrucks ambition er, at lysten skal drive værket… og det mærker man heldigvis tydeligt, at den gør.


Som lyn fra en klar himmel lander debuten The Showdown med københavnske Bunkerstruck, klar til at udfordre den evige floskel om, at Danmark ikke er et rock-land. Vel er det så, og Bunkerstruck melder sig med dette fede debut-album på banen for at kæmpe i frontlinjen for rock og metal.

Fra det flotte cover med en veldrejet bagdel i centrum til den melodiske hard rock, der kræver opmærksomhed i albummets 40 minutters spilletid, er det virkelig gennemført. Fængende guitarer og en god rock-vokal præger Bunkerstrucks stil, og sangene er generelt velkomponerede.

Gruppen har eksisteret siden 2012 og har været i gang med debuten siden 2016, og man kan høre, at der er kræset om tingene.

Er man til solid hard rock med en melodisk vokal og god guitar-fræs, er det bare med at stå på fra start (eller komme ned i bunkeren med det samme), for med The Showdown er der i hvert fald tale om en stærk debut med fint internationalt potentiale!


Rockstrucks husorkester sender den 15. februar 2018 deres debut på gaden, og lad det bare være sagt med det samme: drengene opfinder intet nyt, men det er fandme velspillet, og Nicklas Sonnes produktion klæder musikken.

Bandet har styr på deres instrumenthåndtering og viser rundhåndet ud af det – specielt Henrik skinner igennem med en masse virkeligt gennemførte soli.

Albummet er fyldt med en masse musik, nærmere bestemt 41:51 minutters hard rock, mestendels af 80’er og 90’er skuffen. Man sidder konstant med følelsen af at have hørt det før, men det er samtidig svært lige at hive enkelte bands frem. Dog vil jeg tro, at Stig, som spiller bas og synger, formodentlig har en forkærlighed for Chris Cornell, men der er også en sjat Dave Wyndorf fra Monster Magnet over det.

De fleste vil vide, at jeg ikke er den store hard rock fan, men dommen må alligevel være, at dette er et solidt og velspillet album – uden de store dikkedarer og overraskelser, men alligevel en absolut godkendt debut.


The Showdown udkommer digitalt og worldwide d. 15. februar 2018, mens den fysiske udgivelsesdato af albummet er sat til d. 1. maj 2018.

Kommentarer

kommentarer