Beast In Black – Berserker

Beast In Black – Berserker

 • Music In General - 7/10
  7/10
 • Personality - 8/10
  8/10
 • International standard - 7/10
  7/10
 • Production - 7/10
  7/10

Album Info

Beast In Black
Berserker
Nuclear Blast
3. november 2017

7.3/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Finsk powermetal à la Nightwish, Epica og Battle Beast med noter af Dragonforce, Helloween og Erasure… Og et stærkt bud på Finlands kandidat til næste års EuroVision…

Mine damer og herrer – mød Beast In Black. Et Helsini-baseret powermetal-band bestående af Yannis Papadopoulos – vokal, Mate Molnar – bas, Sami Hánninen – trommer, Kasperi Heikkinen – guitar og Anton Kabanen – guitar, vokal og bandboss.

Nogen vil måske huske Anton fra Battle Beast. Her slår han ikke sine folder længere – og tak for det, for ellers havde vi måske ikke fået Beast In Black.

Kasperi har mange sikkert oplevet som den ene halvdel af den yderst veloplagte guitar-duo, som Udo har haft med sig rundt på sin Dirkschneider-turne (den hvor han spillede Accept-numre for allersidste gang – som så alligevel ikke helt var allersidste gang).

Med debut-albummet Berserker har Beast In Black begået et powermetal-album, som faktisk ikke er så ringe endda. (Jeg har jo sagt, jeg er jyde).

Der er 10 numre på albummet, som har en spilletid på 43 minutter, og coveret, der er tegnet af Roman Ismailov, giver et ganske glimrende indtryk af, hvad det er for en slags musik, vi her har med at gøre.

Albummet lægger ud med “Beast In Black” – et velskrevet, velsmurt powermetal-nummer, med syng-med-omkvæd og velspillet Kasperi-solo. Det dufter lidt af Helloween og Running Wild faktisk.

Næste nummer er “Blind And Frozen”, som også lægger ganske godt fra land – og så bliver man overrasket. Var der en kvinde med i bandet? Nej – det er bare Yannis, der lyder som – ja Tarja. Det er faktisk imponerende, at han har så meget styr på sin vokal, at han kan skifte på den måde. Flot hvis han også kan synge sådan live.

“Blood Of A Lion”, “Born Again” og “The Fifth Angel” er igen storladne og melodiske numre med omkvæd, man uvilkårligt kommer til at synge med på.

“Zodd The Immortal” (baseret på den japanske Manga-tegneserie Berserk) er det tungeste nummer på albummet – men det er stadig mere melodisk, end det er heavy.

Så kommer “Crazy, Mad, Insane”, der – som titlen antyder – er et fuldstændig vanvittig nummer, som sagtens ville kunne begå sig på diskotekerne, til Eurovisionen eller til 80’ernes synth-pop-fester. Ja undskyld mig – men jeg kan sgu’ ikke lade være med at danse med. Danske Infernal ville kunne være med her i en skøn forening med Pet Shop Boys og Erasure.

Efter dette crazy nummer følger “Eternal Fire”, som kunne være en værdig efterfølger til den legendariske (men-nu-har-vi-snart-hørt-den-så-mange-gange) “Final Countdown”. Hyldest til Europe? Lyt selv.

“End Of The World” er næstsidste nummer. Når først nummeret er sparket igang, så er det fanme et fedt nummer. Omkvædet er kraftfuldt og sparker r…

Og så er der “Ghost In The Rain”. Balladen. Jeg kan godt lide ballader – når de er velskrevet og velspillede. Jeg er lidt vægelsindet her. Denne her starter langsomt, kedeligt og jammerligt. Gab. Jeg er ikke synderlig imponeret til at begynde med – men stille og roligt bliver jeg suget ind i sangen, og når den er slut har jeg lyst til at høre den igen (igen er jeg betaget af Yannis’ stemme. Tænk sig – han kan synge duet med sig selv).

Generelt set er det her et album for dig, der er til Nightwish, Epica og Battle Beast med noter af Dragonforce, Helloween og Erasure. Mange af numrene her kunne være Finlands bud på en deltager i Det Internationale Melodi Grand Prix. Men hvad gør det? Ja, der er en del ”fløde” på albummet, men hvis du godt kan lide fløde, så feder denne her slags i hvert fald ikke.

Kommentarer

kommentarer