Armortura – Armortura

Armortura – Armortura

 • Music In General - 7/10
  7/10
 • Personality - 7/10
  7/10
 • International standard - 8/10
  8/10
 • Production - 8/10
  8/10

Album Info

Armortura
Armortura
Mighty Music
Januar 2018

7.5/10
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Melodisk standard thrash i den velspillende ende. Intet nyt, men for fans af genren er der gode ting at komme efter…

Fra Holosade til Armortura

Fra det nordlige England dukker det nye thrashband Armortura frem, signet og udgivet af danske Mighty Music. Kvintettens medlemmer tæller et par tidligere musikere fra bandet Holosade som nogle måske vil huske for deres enlige studie udgivelse, Hell House fra 1988.

Kigger man på coveret med ridderen på uden at kende noget til bandet, kunne man sagtens få ideen, at det var power metal, der er tale om, men nej. Stilen er melodisk thrash, som vor mor spillede den, med fine guitar-harmonier fra de to guitarister albummet igennem og et gennemgående godt drive i musikken. Der bliver undervejs både plads til fræs og melodiske soloer, og balancen mellem disse er lige tilpas.

Ny thrash, gammel thrash

Selv om bandet er nyt, er der dog ikke meget nyt over musikken, de leverer. Sangene er udmærkede for genren, men vi krydser ingenlunde over i klassiker-territorie på noget tidspunkt, og man ender med at sidde med følelsen af, at albummet sagtens kunne være udgivet for 10 eller 15 år siden.

Det er med andre ord rimelig standard thrash i den velspillede ende. Vokalen er en af de for genren typiske råbe-vokaler, som af og til, men stadig lidt for sjældent slår over i reel sang. Det er ikke fordi, det ikke lyder godt, men det bliver bare lidt ensformigt over en hel plade, og derfor er det en kærkommen afveksling med lidt sang ind imellem. Growl og skrigeri slipper vi helt for.

Gæste-spade fra det kolde nord

Bandets medlemmer er store fans af Canadiske Annihilator, og derfor har de sendt guitarist Jeff Waters fra gruppen en kopi af deres plade. Han er en mere end habil guitarist, og det har han og bandet i fællesskab besluttet at benytte sig af, og Waters deltager derfor med et par soli på en remix af nummeret “11th hour”. I bandets egen version et fint nummer, og at Waters deltager på remixen, gør det på ingen måde dårligere.

Derudover er det numre som “Insidious”, “Cursed” og “The Keep”, der bærer pladen igennem skærene og hiver den lidt op over gennemsnittet. For fans af melodisk thrash er der gode ting at komme efter hos Armortura, men man behøver ikke sætte næsen op efter noget, der vil blive husket langt ud i fremtiden som for eksempel de bedre udspil med tidligere nævnte Annihilator eller Megadeth. Mindre kan naturligvis også gøre det, og udspillet får en solid, lige-over-middel karakter herfra.

Kommentarer

kommentarer