Anubis Gate – Covered in Black

Anubis Gate – Covered in Black

 • Music In General - 10/10
  10/10
 • Personality - 10/10
  10/10
 • International standard - 10/10
  10/10
 • Production - 10/10
  10/10

Album Info

Anubis Gate
Covered In Black
Nightmare Records
1. september 2017

10/10
User Rating: 5.0 (1 votes)
Sending

Teknisk imponerende progressiv metal og en seriøs kandidat til årets danske udgivelse…

Holy Shit!! For et par måneder opdagede jeg danske Anubis Gate. Jeg ved sgu’ ikke lige, hvad for en sten jeg har gemt mig bag, men den må dæleme have været stor og tung.

Anubis Gate spiller progressiv metal, og de er helvedes gode til det. Bandet er gamle i gårde og har siden 2004 udsendt 7 albums.

I den sidste tid har jeg skamhørt deres 2 seneste skiver (Anubis Gate & Horizons), mens jeg noget utålmodigt har ventet på Covered In Black, som er titlen på det nye udspil.

Jeg kan kun sige, at Anubis Gate heller ikke skuffer med dette nye stykke plastic. Stilen er endnu engang højspændt og teknisk imponerende udført heavy progressiv metal og med sikker og absolut sans for den gode melodi.

Hvis I tænker lidt Dream Theater (når de er allerbedst), Queensryche, Rush og en sjat 70’er prog, så har I en idé om, hvor vi er henne på metalskalaen.

Covered In Black adskiller sig dog en smule fra forgængerne ved at være en smule tungere og mere dyster, men stadigvæk er de blide passager tilstede, og Henrik Fevre’s lyse stemme giver musikken et lidt svævende feel, som bare fungerer skidegodt.

Der er også smidt lidt verdensmusik-passager i gryden. Det slipper bandet også fint fra. Tjek i den forbindelse lige “The New Delhi Assasination” eller “Operation Cairo”…..Hu hah…Det er fedt!

Albummet indeholder glimrende tekster, også her er vi i det mørke hjørne, og de står sig fint i sammenhæng med musikken.

De 4 gutter i bandet Henrik Fevre – bas, vokal & sax, Kim Olesen – guitar & keyboard, Michael Bodin – guitar og Morten Gade Sørensen på trommer udgør simpelthen en formidabel enhed. Jeg er ganske enkelt imponeret over niveauet. Den her stil er svær at mestre, og jeg kender ganske enkelt ikke andre danske bands, der når det her niveau. Der er ingen grund til at fremhæve nogen i bandet fremfor andre. Det er sgu sejt stof det her.

Albummet er desuden produceret af Kim Olesen og allestedsnærværende Jacob Hansen, så også her bliver lytteren forkælet.

Covered In Black er en seriøs kandidat til årets danske udgivelse hos mig. Den bliver helt sikkert svær at overgå.
Desværre er Anubis Gate ikke kendt for at overrende de danske koncertscener, og i skrivende stund er der så vidt vides ikke planlagt nogen tour i forbindelse med det nye album. Ærgerligt, men man har selvfølgeligt lov at håbe.

Jeg skulle i hvert fald nok være på plads.

Kommentarer

kommentarer