Almost Famous

Almost Famous

  • Story
  • Music
  • Production

Resume

Titel: Almost Famous
Skrevet af: Cameron Crowe
Instrueret af: Cameron Crowe
Medvirkende: Billy Crudup, Frances McDormand, Kate Hudson, Patrick Fugit, Jimmy Fallon, Philip Seymour Hoffman m.fl.
Musik og medvirkende musikere: Led Zeppelin, Lynyrd Skynyrd, David Bowie, Iggy Pop, The Who, The Allman Brothers Band, Elton John m.fl.
Udgivelsesår: 2000

4.8
User Rating: 4.0 (1 votes)
Sending

Den bedste film om rock er næsten også sand

redaktionen-stig-nyeng3Sex, drugs og Rolling Stone

Almost Famous er kort fortalt historien om den 15/16-årige dreng, William, der sammen med sin velmenende, men overbeskyttende mor vokser op i et amerikansk forstadshjem i 70’ernes USA. William er rock’n’roll fan på grund af sin søster, der ved sin afrejse hjemmefra efterlader William en stor stak LP’er med diverse rockartister, og ved lidt af et tilfælde får han en dag til opgave at skrive tretusinde ord til Rolling Stone Magazine om det up and coming rock’n’roll band, Stillwater, som William møder under en Black Sabbath koncert.

Dette skyder historien af på en heftig rejse igennem USA, hvor William foruden de respektive medlemmer i Stillwater også stifter bekendtskab med bandets groupier, følgere og fans samt alt, hvad livet på tour medfører af sex, drugs og rock’n’roll, mens hans frustration over sin mangelfulde Rolling Stone artikel og forelskelsen i groupien over dem alle, Penny Lane, langsomt æder ham op i takt med moderens voksende bekymring.

Delvis selvbiografisk fortælling

Historien, der delvist er en selvbiografisk fortælling af forfatteren og instruktøren bag filmen, Cameron Crowe, er i sig selv fantastisk, og det samme gælder for så vidt både skuespillet og den samlede produktion. Men dét, der efter undertegnedes holdning hæver filmen langt over flere af sine beslægtede roadmovies, er lydsporet, der leveres af blandt andre Led Zeppelin, The Who, Elton John, David Bowie, The Allman Brothers Band, Lynyrd Skynyrd og mange flere. Alt efter filmens handling skifter sangene fra hård 70’errock til samme tids mere melodiske ballader, og Crowes valg af specifikke sange til at fremhæve specifikke situationer rammer simpelt hen plet hver eneste gang.

Ikke den nyeste film om rock, men uden tvivl den bedste

Almost Famous er ikke den nyeste film om rock’n’roll, men den er uden tvivl den bedste “fiktive” af slagsen, jeg endnu har stiftet bekendtskab med. Er du fan af rockmusik fra dengang, fanden var langhåret og gik i boots, og har du af uforklarlige grunde endnu ikke kastet dig over Almost Famous, er det for helvede bare om at sætte dig mageligt til rette, fyre op under rumcigaren og nyde t(o)uren.

Kommentarer

kommentarer