13 Tilbundsgående – Black Swamp Water

13 Tilbundsgående – Black Swamp Water

“Udgangspunktet var fra starten at lave et rock’n’roll band med plads til alle vores forskellige inspirationskilder, men uden at det endte i et eller andet mærkeligt fusionsjazz”

redaktionen-stig-nyeng3At starte et rock- og metalmagasin op fra bunden er i bund og grund en fucking fantastisk oplevelse, og efterfølgende at bevidne dets stigende popularitet til nu snart et tusind (mere eller mindre) dedikerede læsere på kun lidt over et år, er i sig selv lidt af en bedrift, som undertegnede selvfølgelig er både stolt og benovet over.

Det ændrer dog ikke ved det faktum, at Rockstruck Webzine stadig kun er en ganske lille fisk i en meget stor sø, og med den mængde tid og det antal anmeldere, bladet endnu har til rådighed, vil der selvfølgelig og til stadighed forekomme bands og albums, vi her på sitet ikke når at anmelde.

Et sådan album er debutskiven Chapter One af det danske sydstatsinspirerede rockband, Black Swamp Water. Men selv om vi aldrig fandt tid til en decideret anmeldelse, betyder det heldigvis ikke, at albummet er gået vores næse forbi. Det er det ingenlunde, og de fem fuldvoksne drenge fra Silkeborg har faktisk leveret et virkeligt habilt rockalbum, som blandt andre vores gæve kollegaer på GF Rock og Rockzeit anmeldte til henholdsvis 4 ud af 6 og 3,5 ud af 5. Som en del af vores interviewklumme, 13 Tilbundsgående var det derfor oplagt at tage en snak med bandet om forløbet indtil videre. En lettere misforståelse fremskyndede dog processen en anelse, men det er en helt anden historie, så her kommer i hvert fald interviewet fra d. 14. august med guitarist i Black Swamp Water – Jan Geert.

OBS. I morgen, d. 3. september spiller Black Swamp Water på Stengade til MetalDanmarks Branchedag. Du kan læse mere om dette og finde billetter her.


1. Kan I fortælle lidt om jer selv?

Vi startede i 2011 med en lidt anden besætning. På det tidspunkt havde vi N.P. fra The Kandidate og Disrule med på vokal og senere trommer ( Kim forlod bandet for en kort periode ). Da Kim vender tilbage til bandet, forlader N.P. bandet, og Bjørn kommer ind i billedet. Vi har på daværende tidspunkt også en anden guitarist, men da det ikke fungerer, finder vi efter lang tids søgning Martin. Udgangspunktet var fra starten at lave et rock’n’roll band med plads til alle vores forskellige inspirationskilder, men uden at det endte i et eller andet mærkeligt fusionsjazz. Vores forskellige præferencer veksler fra alt fra Guns’n’Roses til Pantera over Lynyrd Skynyrd, country og punk.

2. Hvordan står det p.t. til i lejren?

Lige p.t. er vi fyldt med energi efter ferien og top motiverede på at levere en kanon releasekoncert d.26/8 samt showcase d. 3/9 på Stengade til Metal Danmarks branchedag (i morgen – red.). Så det er i øvelokalet, vi lægger energien lige nu.

3. Kan I fortælle om jeres seneste udgivelse?

De fleste af sangene er skrevet efter 2014. Dog har vi dykket lidt ned i en gammel demo og støvet 3 numre af, der også er endt på pladen. Vi har tracket trommerne hos Tue Madsen i Antfarm studios, da Kim tidligere har lavet trommer dér med Illdisposed, og vi alle synes han laver god lyd. Vi indspillede resten i et lille lokalt studie i Silkeborg og sendte det så retur til Tue, der re-ampede og mixede/ masterede. Pladen var færdig lige omkring jul 2015. Derefter gik jagten på pladeselskab ind, og valget faldt på Target / Mighty Music, der udgiver den som både cd og digital format på alle de digitale platforme.

4. Hvordan fandt I frem til den stil, I bevæger jer i, og hvor meget betyder det for jer at holde jer indenfor da fastsatte rammer?

Som sagt var idéen, at der skulle være plads til lidt musikalske højre- og venstresving, så længe det ikke gik ud over den gode melodi og blev mærkeligt. Jeg tror ikke, nogle af os ville se det som et problem, hvis der skulle dukke lidt poppede riffs eller elementer op. We dig that Bon Jovi shit too!

5. Er teksterne vigtige for jer, og hvad omhandler de?

Det er i virkeligheden nok mere et spørgsmål til Bjørn, da det er ham , skriver dem. Men teksterne er selvfølgelig lige så meget en del af pakken som riffs osv. Vi har nok lidt en uskreven regel om, at de ikke er voldsomt politiske.

Black_Swamp_Water_Chapter_One

Black Swamp Water – Chapter One (2016)

6. Har udgivelsen åbnet nye døre for bandet?

Vi er signet på Target/Mighty Music. Vi håber da bestemt, at udgivelsen vil kunne åbne nogle døre for os. Vi synes egentlig, at vi har fået ok eksponering på en del udenlandske netradioer.

7. Hvorfor skal man lytte til eller rette opmærksomheden mod jer frem for alle mulige andre fede danske bands?

Fordi vi er pisseseje!! Og fordi jeg egentlig synes, vi rammer en niche af old school rock’n’roll , der ikke er meget af i Danmark. Men samtidig med masser af tunge metalelementer. Så vi appellerer både til rock- og metalmiljøet.

8. Hvad er det største, I endnu har oplevet som band?

Det største er nok, at vi skrev under på en pladekontrakt. Der har også været mange fede koncert oplevelser. Royal Metal var en super fed oplevelse. Nu skal vi bare ud på spillestederne og have mange og endnu federe oplevelser.

9. Hvem ville I allerhelst opvarme for, hvis der var frit valg på alle hylder?

Det kommer vist an på, hvem af os du spørger… Black Sabbath ville være mit bud.

10. Hvad er bandets ultimative drøm?

World domination, Headline Download festival, Wacken og Copenhell ville være på min top 10 liste. Et par endorsements fra Gibson og så videre ville også være awesome.

11. Hvad er jeres fremtidsplaner?

Nu skal vi bare ud og promovere vores plade, så vi vil gerne ud at spille så meget som muligt. Vi starter med en releaseparty/ koncert d. 26/8 i Silkeborg, hvor vi får besøg af vores labelmates Statement og Black Income. D. 3/9 spiller vi til MetalDanmarks branchedag med blandt andre Hatesphere, Bæst, Livløs, Sunless Dawn og The Vision Ablaze.

12. Hvilket spørgsmål har I altid drømt om at blive stillet, og hvad ville svaret være på spørgsmålet?

Hey, hvorfor vil I ikke spille med Led Zeppelin og Black Sabbath på et udsolgt Wembley for 1.000.000 kroner?
Svaret ville være: “Ok, så skidt da.”

13. Et sidste ord?

Tak til alle jer, der køber pladen og dukker op til live shows. Og til de zines og så videre, der gider bruge lidt tid på os. Vi er mega glade og taknemmelige. Og husk at støtte live musikken.


Stor tak til Jan Geert og Black Swamp Water, og husk at bandet spiller i morgen på Stengade.

Vil du vide mere om Black Swamp Water, kan du læse om bandet på følgende sider:

 

Kommentarer

kommentarer